Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2016

Προφυλακίσθηκε ο πρώην ταμίας του νοσοκομείου Καλαμάτας

Την προφυλάκιση του 55χρονου πρώην ταμία του Νοσοκομείου Καλαμάτας συναποφάσισαν χθες ανακριτής και εισαγγελέας, μετά την απολογία του για τις πράξεις που κατηγορείται.
Ο 55χρονος, συνοδευόμενος χθες από το δικηγόρο Αθηνών Μιχάλη Δημητρακόπουλο, παρουσιάσθηκε στον ανακριτή, όπου έδωσε εξηγήσεις για τις κατηγορίες της υπεξαίρεσης και της απιστίας στην υπηρεσία.

Κοντά μισό εκατομμύριο
Σύμφωνα με τις κατηγορίες, βάσει πορίσματος επιθεωρητών ο επί 20ετίας ταμίας του νοσοκομείου φέρεται να ιδιοποιήθηκε παρανόμως ποσό που ανέρχεται σε 462.375,83 ευρώ.
Πρόκειται για το άθροισμα χρηματικών ποσών τα οποία καταβλήθηκαν από διάφορα ασφαλιστικά ταμεία για νοσήλια κ.λπ. προς το Νοσοκομείο Καλαμάτας, εισπράχθηκαν και δεν αποδόθηκαν στο νοσηλευτικό ίδρυμα, αλλά σύμφωνα με τη διενεργηθείσα έρευνα, φαίνεται να παρακρατήθηκαν από τον υπόλογο ταμία.
Το ποσό αυτό προέρχεται κατά 425.726 ευρώ από νοσήλια που απέδωσαν τα ασφαλιστικά ταμεία, εισπράχθηκαν από τον υπόλογο ταμία, αλλά ποτέ δεν τα κατέθεσε στο ταμείο του νοσοκομείου και δεν εξέδωσε γραμμάτια είσπραξης.
Το υπόλοιπο ποσό των 36.589,41 ευρώ αφορά ασφαλιστικές εισφορές και λοιπές κρατήσεις υπαλλήλων από δικαστικές αποφάσεις που δικαιώθηκαν και που δεν αποδόθηκαν ποτέ από την πλευρά του ταμία.

Αρνήθηκε
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 55χρονος αρνήθηκε ότι είναι τόσο μεγάλο το ποσό που ιδιοποιήθηκε, ενώ φαίνεται να περιέγραψε μια κατάσταση απόλυτης αναρχίας στα διοικητικά ζητήματα του νοσοκομείου όσο αυτός υπηρετούσε.
Επισημαίνεται ότι στο πόρισμα των επιθεωρητών υπογραμμίζεται ότι ο ταμίας σε υπόμνημά του για την αρχική υπόθεση των «εισπραχθέντων» από το ΤΥΠΕΤ αναγνώρισε ότι δεν εξέδωσε αντίστοιχα γραμμάτια είσπραξης, δηλαδή δεν τα καταχώρισε τυπικά στο ταμείο του νοσοκομείου. Προέβαλε ότι ο λόγος που το έκανε δεν ήταν η αποκόμιση παράνομου περιουσιακού οφέλους εκ μέρους του, αλλά η απόλυτη αναγκαιότητα τα χρήματα αυτά να χρησιμοποιηθούν, έστω και με διοικητικά ή γραφειοκρατικό παράτυπο τρόπο, για την αποπληρωμή τρεχουσών και έκτακτων δαπανών του νοσοκομείου, για τις οποίες δεν επαρκούσε η εγκριθείσα πάγια προκαταβολή που είχε εκχωρηθεί στο ταμείο.
Οι δε επιθεωρητές σημειώνουν ότι από τον έλεγχο που διενεργήθηκε στους τραπεζικούς του λογαριασμούς δε διαπιστώθηκαν καταθέσεις σημαντικών χρηματικών ποσών χωρίς δυνατότητα αιτιολόγησης εκ μέρους του (προϊόντα δανείων κ.λπ.). Διαπιστώθηκε, ωστόσο, ότι τα χρηματικά ποσά της μισθοδοσίας του για μεγάλο χρονικό διάστημα κατευθύνονταν αποκλειστικά σε εξυπηρέτηση δανειακών συμβάσεων που είχε συνάψει με τραπεζικά ιδρύματα.

Της Βίκυς Βετουλάκη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα