Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2016

Στα ΕΛΠΕ η περιοχή 10 στον Κυπαρισσιακό για την έρευνα υδρογονανθράκων

Στο πλαίσιο του υπό εξέλιξη σχετικού 2ου διεθνούς διαγωνισμού το ΥΠΕΝ ανακήρυξε τα Ελληνικά Πετρέλαια ως «επιλεγέντα αιτούντα» για έρευνα και παραγωγή υδρογονανθράκων στην υπό παραχώρηση περιοχή 10, στον Κυπαρισσιακό κόλπο.
Η εξέλιξη αυτή έρχεται σε συνέχεια των αντιστοίχων ανακηρύξεων της ΕΛΠΕ στις χερσαίες περιοχές Άρτας – Πρέβεζας και ΒΔ Πελοποννήσου, καθώς και της περιοχής 2 δυτικά της Κέρκυρας σε κοινό επιχειρηματικό σχήμα με τις Total και Edison.
Σε συνδυασμό με τις συνεχιζόμενες επιτυχώς έρευνες στον Πατραϊκό κόλπο είναι πλέον σαφές ότι υλοποιείται το δηλωμένο ενδιαφέρον του Ομίλου για την ανάπτυξη του τομέα Έρευνας & Παραγωγής Υδρογονανθράκων της χώρας μας.Ο διευθύνων σύμβουλος, Γρηγόρης Στεργιούλης, σημειώνει: «Για τα Ελληνικά Πετρέλαια με την πολύχρονη εμπειρία που διαθέτουν στον ελλαδικό χώρο και το εξειδικευμένο και έμπειρο επιστημονικό και τεχνικό δυναμικό τους, η ενεργός συμμετοχή στις διεργασίες Έρευνας και Παραγωγής Υδρογονανθράκων στη χώρα μας αποτελεί φυσική επιλογή.
Είμαστε έτοιμοι, αμέσως μετά την επικύρωση της Σύμβασης Μίσθωσης από τη Βουλή των Ελλήνων, να προχωρήσουμε στην έρευνα και εκμετάλλευση του υποθαλάσσιου δυναμικού της περιοχής του Κυπαρισσιακού κόλπου, εφαρμόζοντας τις πλέον σύγχρονες, ασφαλείς και φιλικές προς το περιβάλλον τεχνολογικές μεθόδους, με πλήρη σεβασμό στις τοπικές κοινωνίες και τις υφιστάμενες δραστηριότητές τους. Είμαστε απολύτως πεισμένοι ότι αυτή η προσέγγιση θα επιφέρει άριστα αποτελέσματα, τόσο για τον Όμιλο όσο και για την Ελλάδα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα