Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2016

Αιχμές για αλλεπάλληλες τροποποιήσεις και ανάθεση 2.800 ευρώ για κοπή 5 δέντρων στο Δήμο Τριφυλίας

Με αιχμές για τις αλλεπάλληλες τροποποιήσεις του προϋπολογισμού του Δήμου Τριφυλίας, καθώς και την απευθείας ανάθεση του δημάρχου σε ιδιώτη της εργασίας κοπής 5 δέντρων, ποσού 2.800 ευρώ, διεξήχθη χθες το μεσημέρι η συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής.
Πρώτο θέμα ήταν η «έγκριση της αριθ.690Α/2016 έκτακτης αποφάσεως δημάρχου, σχετικά με εργασίες για άρση επικινδυνότητας μεγάλων δέντρων». Η πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής και αντιδήμαρχος Οικονομικών, Μαρία Πανουσιοπούλου, ανέφερε πως εξαιτίας της ανεμοθύελλας της 9ης Νοεμβρίου στη Χριστιανούπολη και την Αγία Κυριακή έπρεπε να κοπούν κάποια δέντρα, 3 λεύκες και 2 ευκάλυπτοι, καθώς υπήρχε πρόβλημα. Έτσι, ο δήμαρχος προχώρησε σε έκτακτη απόφαση ανάθεσης για την κοπή των δέντρων, ώστε να αρθεί η επικινδυνότητα.
Την απορία του για το ποσό εξέφρασε ο δημοτικός σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας, Αλέκος Κουτρουμπής, ωστόσο, αφού είχε ήδη γίνει η ανάθεση και η εργασία, τελικά «πέρασε» ομόφωνα η έγκριση.
Ομόφωνα έγινε και η ανάκληση της αριθ. 248/2016 αποφάσεως της Οικονομικής Επιτροπής σχετικά με την προμήθεια κάδων απορριμμάτων. Η Ο.Ε. με την 248/2016 απόφασή της είχε εγκρίνει το πρακτικό της επιτροπής διαγωνισμού, η οποία είχε απορρίψει τον έναν εκ των δύο ενδιαφερομένων που είχαν καταθέσει προσφορές. Έπειτα από ένσταση που υπέβαλε η εταιρεία που η Επιτροπή Διαγωνισμού απέρριψε, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση έκανε δεκτή την ένσταση και η Ο.Ε. έλαβε απόφαση ανάκλησης της προηγούμενης απόφασής της, δίδοντας εντολή στην Επιτροπή Διαγωνισμού να ανοίξει την οικονομική προσφορά της εταιρείας που έκανε ένσταση και δικαιώθηκε.Ομόφωνα έγινε και ανάκληση της αριθ.319/2016 αποφάσεως Οικονομικής Επιτροπής και επανακαθορισμός των όρων του πρόχειρου διαγωνισμού «Κατασκευή οδού Βιολογικού Καθαρισμού», επειδή είχαν καθοριστεί λανθασμένες ημερομηνίες διεξαγωγής του και παραλαβής των τευχών από ενδιαφερόμενους. Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί στις 29 Δεκεμβρίου.
Η Ο.Ε. προχώρησε με απόφασή της σε επικύρωση πρακτικού του πρόχειρου διαγωνισμού «Αστικές Αναπλάσεις Δ.Ε. Αετού», προϋπολογισμού 52.000 ευρώ, στον οποίο δόθηκαν 8 προσφορές και ανάδοχος ανεδείχθη η εταιρεία Δ.Σ. Σφελάγγης με έκπτωση 40,86%.
Στο θέμα «Τροποποίηση προϋπολογισμού Δήμου Τριφυλίας, οικ. έτους 2016 (εισήγηση προς το Δ.Σ.)», η κα Πανουσιοπούλου ανέφερε πως δημιουργούν κωδικό για την άρση επικινδυνότητας δέντρων με 2.800 ευρώ (σ.σ. η έκτακτη απευθείας ανάθεση του δημάρχου) και ενισχύουν τον κωδικό «Προμήθεια απορριμματοφόρου», που είχε 60.000 ευρώ, με 14.400 ευρώ. Αυτά τα χρήματα τα παίρνουν από τον κωδικό «Προμήθεια φορτηγού» και τα μεταφέρουν στους προαναφερθέντες κωδικούς.
Έπειτα από σχετικές ερωτήσεις που υπέβαλε ο δημοτικός σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας, Αλέκος Κουτρουμπής και τις απαντήσεις που του δόθηκαν, σημείωσε πως σε κάθε συνεδρίαση κάνουν τροποποίηση, κανένας δεν ξέρει τι γίνεται με τους κωδικούς και τα λεφτά και έτσι καταψήφισε την τροποποίηση.

Του Ηλία Γιαννόπουλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα