Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2016

«Φιάσκο» η συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το αστυνομικό τμήμα Φιλιατρών


«Φιάσκο» πραγματικό ήταν η χθεσινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας που διοργάνωσαν η Δημοτική Ενότητα Φιλιατρών και ο Δήμος Τριφυλίας κατά της κατάργησης του Αστυνομικού Τμήματος Φιλιατρών! Περί τα 100 άτομα, όλα κι όλα, έλαβαν μέρος και, ευτυχώς, που συμμετείχαν συντεταγμένα μαθητές και κάπως φάνηκε! Τα υπόλοιπα άτομα ήταν κάποιοι εκ των δημοτικών και τοπικών συμβούλων της Δ.Ε. Φιλιατρών με τις οικογένειές τους, συγγενείς και ελάχιστους φίλους τους, και δημοτικοί σύμβουλοι από άλλες Δ.Ε. Οι συλλογικοί φορείς των Φιλιατρών και οι Φιλιατρινοί πολίτες δεν ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα, αφού λένε πως το «λουκέτο» είναι πια «τετελεσμένο γεγονός» με την ανοχή και συνενοχή της Δημοτικής Αρχής Τριφυλίας και των εκλεγμένων στη Δ.Ε. Φιλιατρών.
Η, δε, χθεσινή συγκέντρωση εξελήφθη από τους Φιλιατρινούς ως εμπαιγμός και σπασμωδική κίνηση εκ των υστέρων, για να μετατοπιστούν ευθύνες που αποδίδονται από το φιλιατρινό λαό και στη Δημοτική Αρχή Τριφυλίας και σε δημοτικούς συμβούλους της Δ.Ε. Φιλιατρών.Ο δημοτικός σύμβουλος, Δημήτρης Σαρμαντζής, σημείωσε πως σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να δεχθούν την κατάργηση του Α.Τ. Φιλιατρών, συμπληρώνοντας πως αν γίνει, θα είναι παράνομο, ενώ τόνισε πως, ακόμη κι αν κλείσει το Α.Τ., ο αγώνας τους θα συνεχιστεί. Ο ίδιος είπε ότι η συγκέντρωση έγινε επειδή το Σάββατο, σε επίσκεψή του στην Καλαμάτα, ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. είπε ότι η αναδιάρθρωση θα ξεκινήσει λίγο μετά τις 10 Γενάρη, ενώ επισήμανε ότι στο σχεδιασμό υπάρχει και plan b, με κατάργηση και του Α.Τ. Γαργαλιάνων, για να μείνει μόνο ένα στο Δήμο Τριφυλίας.
Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας στο Δ.Σ. Τριφυλίας, Στάθης Ανδρινόπουλος, επανέλαβε πως αυτοί που πήραν τις αποφάσεις για την κατάργηση των Α.Τ. Φιλιατρών και Κοπανακίου, δυστυχώς, είναι άσχετοι με την περιοχή, δεν έλαβαν υπόψη τους αυτά που έπρεπε να λάβουν για το σχεδιασμό, τονίζοντας πως «θα πρέπει να καταλάβουν αυτοί οι κύριοι ότι δεν είναι δυνατόν να εγγυώνται ασφάλεια σ’ αυτό τον τόπο όταν κλείνουν τα Α.Τ.».
Ο δήμαρχος Τριφυλίας, Παναγιώτης Κατσίβελας, σημείωσε πως «είμαστε σήμερα εδώ για να εκφραστεί αυτή η κοινωνία και να πει σ’ αυτούς που αδιαφορούν ότι αυτό το οποίο συμβαίνει, αυτό το τερατούργημα, αυτό το έγκλημα που γίνεται για την περιοχή, δεν μπορεί να είναι ούτε δεκτό ούτε αποδεκτό. Πρέπει ν’ αρχίσουν ν’ ακούν την κοινωνία και η κοινωνία λέει ότι αυτό το πράγμα είναι απαράδεκτο. Προσβάλλουν και τη νοημοσύνη και τη λογική, αλλά κυρίως δείχνει το χαρακτήρα των ανθρώπων που παίρνουν αυτές τις αποφάσεις. Εμείς θα είμαστε εδώ κι έχουμε αντοχές να είμαστε για πολύ καιρό εδώ, γιατί διαλέξαμε να ζήσουμε σ’ αυτό τον τόπο αδιάλειπτα. Δεν ξέρω αν θα μπορέσουν οι άλλοι να είναι εκεί. Το βέβαιον είναι ότι δε θα δεχτούμε με κανέναν τρόπο ό,τι απόφαση και να πάρουν και θα προσπαθήσουμε να την ανατρέψουμε. Έχουμε αντοχές, δεν ξέρω αν τις έχουν κι αυτοί!». Στη συνέχεια έγινε συμβολικός αποκλεισμός του εθνικού δρόμου και ακολούθως αντιπροσωπεία των συγκεντρωθέντων επισκέφθηκε το Α.Τ. Φιλιατρών όπου συναντήθηκε με το διοικητή.
Ωστόσο, την ίδια ώρα, ο κόσμος στα Φιλιατρά, που δε συμμετείχε στη συγκέντρωση, έλεγε πως με άναρθρες κραυγές, ψηφίσματα – «χαρτοπόλεμο», δηλώσεις και αντιδράσεις εκ των υστέρων, δεν πιστεύει ότι μπορεί να κερδηθεί κάτι για την παραμονή σε λειτουργία του Α.Τ., καθώς έπρεπε να υπάρξουν μαζικές και δυναμικές αντιδράσεις πριν από ένα χρόνο, όταν παρουσιάστηκε το σχέδιο στην Τρίπολη. Όμως, επί πολλούς μήνες η Δημοτική Αρχή Τριφυλίας και δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι Φιλιατρών δεν έκαναν τίποτα ουσιαστικό, παρά αναλώνονταν σε αποφάσεις συμβουλίου και ψηφίσματα άνευ ουσίας, περιεχομένου και πρακτικού πολιτικού αντικρίσματος.
Θεωρούν, δε, εμπαιγμό την κομματική εκμετάλλευση που επιχειρείται, αφού σε όλους είναι γνωστό ότι ο σχεδιασμός για τα «λουκέτα» είχε ξεκινήσει από την κυβέρνηση Ν.Δ. – ΠΑΣΟΚ, συνεχίστηκε και ολοκληρώνεται με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Να σημειωθεί πως ο Αγροτικός Σύλλογος Φιλιατρών, που είναι πάντα μαχητικός και μπροστάρης στους αγώνες, δε συμμετείχε και σε ανακοίνωσή του από προχθές τόνιζε: «Το Δ.Σ. του Αγροτικού Συλλόγου Φιλιατρών αποφάσισε ομόφωνα να μη συμμετέχει στο συλλαλητήριο της Πέμπτης 22.12.2016 για το κλείσιμο του Α.Τ. Φιλιατρών. Δε δεχόμαστε να γίνουμε μπούγιο στο άσκοπο και εκ των υστέρων συλλαλητήριο. Όλοι γνωρίζουμε ότι έχει υπογραφεί το κλείσιμο του Α.Τ. Φιλιατρών».
Όπως, επίσης, δε διακρίναμε συντεταγμένη συμμετοχή του Εμπορικού Συλλόγου ή άλλων συλλογικών φορέων. Θεωρείται βέβαιο στην πόλη, πάντως, πως όταν μπει το οριστικό «λουκέτο» στο Α.Τ. Φιλιατρών, τότε θα αρχίσουν τα πραγματικά τύμπανα του πολέμου των ευθυνών σε βάρος όσων δεν έπραξαν όσα απορρέουν από τις θεσμικές υποχρεώσεις και αρμοδιότητές τους και άφησαν τα Φιλιατρά και τους Φιλιατρινούς στο έλεος…

Του Ηλία Γιαννόπουλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα