Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2016

Γυμνάσιο Κυπαρισσίας: «Εγκαίνια» στο γυμναστήριο μετά το… "λίφτινγκ"

Με επισημότητα έγιναν χθες τα… «εγκαίνια» στο γυμναστήριο του Γυμνασίου Κυπαρισσίας, μετά το βάψιμο στους τοίχους περί τα τέλη Σεπτεμβρίου, και στις παλιές τουαλέτες, που ήταν αποθήκη και μετατράπηκαν σε πολύ μικρή αίθουσα οργάνων γυμναστικής!
Μετά έντεκα ολόκληρους μήνες, κατά τους οποίους το γυμναστήριο του Γυμνασίου Κυπαρισσίας ήταν κλειστό, με μαθητές, αθλητές, υποψηφίους ΤΕΦΑΑ και συλλόγους να μην έχουν στεγασμένο χώρο εκγύμνασης και χρήσης των οργάνων γυμναστικής, χθες στις 11.00 το πρωί τελέστηκε ο αγιασμός από τον εφημέριο του Καθεδρικού Ιερού Ναού Αγίου Αθανασίου Χριστιανουπόλεως στην Κυπαρισσία, ενώ έγιναν τα εγκαίνια των δύο αιθουσών, του γυμναστηρίου, εμβαδού περίπου 185 τ.μ. και της μικρής αίθουσας οργάνων γυμναστικής, στις παλιές τουαλέτες, εμβαδού περίπου 32 τ.μ., φυσικά παρουσία του δημάρχου Τριφυλίας Παναγιώτη Κατσίβελα, του αντιδημάρχου Παιδείας Γιάννη Μερκούρη, του αντιδημάρχου Δ.Ε. Κυπαρισσίας Παναγιώτη Τσίγγανου, του προέδρου της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Θεόδωρου Τσαλαμανδρή, της προέδρου της Δ.Κ. Κυπαρισσίας Σταματίας Αλεξοπούλου, του διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας Γιώργου Σταματόπουλου, του διευθυντή του Γυμνασίου Γιώργου Θεοδωρόπουλου, καθηγητών του σχολείου και μαθητών. Μετά τον αγιασμό στο γυμναστήριο, ο διευθυντής του Γυμνασίου είπε πως «πριν από λίγο με τους συναδέλφους κοιτάξαμε τα αρχεία του σχολείου και είδαμε ότι από το 1965 είχε δημιουργηθεί ο χώρος αυτός. Στη συνέχεια γίνανε κάποιες προσθήκες και ολοκληρώθηκε, όπως το βλέπουμε σήμερα, έπειτα από 15 περίπου χρόνια, δηλαδή περί τα τέλη της δεκαετίας του ’70 – αρχές δεκαετίας του ’80…».Ο ίδιος ανέφερε πως εδώ και χρόνια όλοι προσπάθησαν να δημιουργήσουν ένα χώρο, πρώτα και κύρια για τους μαθητές και την κοινωνία. Σε σχέση με τα περυσινά γεγονότα (σ.σ. από τότε που μπήκε το «λουκέτο» στο γυμναστήριο και έμειναν χωρίς «στέγη» μαθητές, αθλητές και σωματεία και υπήρξαν σφοδρές αντιδράσεις), σημείωσε: «Ζητήσαμε το αυτονόητο. Να γίνει μια ανακαίνιση του χώρου, ένας εξοπλισμός, με ό,τι συνάδει με τη σχολική νομοθεσία – αθλητικός εξοπλισμός – και βεβαίως να αποδοθεί στους 300 περίπου μαθητές του σχολείου, κατά το πρωινό πρόγραμμα 8.00 με 2.00 και μετά τις 2.00 σε όλους τους φορείς, αθλητικούς συλλόγους και πολίτες, για την εκγύμνασή τους…».
Ο δήμαρχος Παναγιώτης Κατσίβελας, αναφερόμενος στην εποχή που ζούμε και βάζοντας τους εαυτούς τους σ’ αυτό τον κόσμο, είπε πως «θα πρέπει να τους προσομοιάσουμε με ναυτικούς που πρέπει να επισκευάσουν το καράβι μέσα στη θάλασσα και με μεγάλη τρικυμία, χωρίς να ’χουμε την πολυτέλεια να βγούμε έξω…», προσθέτοντας: «Αυτός ο χώρος φτιάχτηκε ακριβώς μέσα σ’ αυτές τις συνθήκες και μ’ αυτές τις δυνατότητες…».
«Ο χώρος αυτός είναι προϊόν δημιουργικής προσπάθειας…», επισήμανε ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ενώ εκπρόσωπος των μαθητών εξέφρασε τη χαρά του για τη δημιουργία του χώρου, για να καταφέρνουν να κάνουν τη γυμναστική τους όταν δεν μπορούν έξω, και θα προσπαθήσουν οι μαθητές να τον κρατήσουν καθαρό.
Ακολούθως έγινε αγιασμός και εγκαίνια στη μικρή αίθουσα των παλιών τουαλετών, όπου, έπειτα από εργασίες, έχουν τοποθετηθεί όργανα γυμναστικής.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα