Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2016

Έκανε 6.000 χλμ με μέση κατανάλωση μόλις 3 λίτρα!



Την χαμηλότερη κατανάλωση καυσίμου σε πραγματικές συνθήκες κίνησης, σημείωσε το υβριδικό Kia Niro, γράφοντας το όνομά του στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες.

Το κορεατικό crossover πραγματοποίησε τη διαδρομή coast to coast, εκκινώντας από το Λος Άντζελες και καταλήγοντας στη Νέα Υόρκη. Συνολικά διήνυσε 5.979,3 χιλιόμετρα από τη δυτική ακτή των ΗΠΑ ως την ανατολική, καταναλώνοντας μόλις 186,7 λίτρα καυσίμου, δηλαδή 3,07 λτ. ανά 100 χιλιόμετρα.

Το αυτοκίνητο οδηγούσαν εναλλάξ οι Wayne Gerdes από την Καλιφόρνια και Robert Winger από τη Βιρτζίνια. Η κατανάλωση είναι η χαμηλότερη που έχει σημειωθεί από υβριδικό όχημα, ξεπερνώντας ακόμα και την εργοστασιακή μέτρηση (3,8 λτ./100 χλμ.)

Θυμίζουμε πως, το Niro αποτελεί τον «αδελφό» του Hyundai Ioniq. Έχει κατασκευαστεί πάνω σε μια νέα πλατφόρμα, ειδικά σχεδιασμένη για τα υβριδικά, plug-in και ηλεκτρικά μοντέλα της εταιρείας. Συνδυάζει τον 1.6 GDI κινητήρα βενζίνης και ένα ηλεκτρικό μοτέρ, με τη συνολική ισχύ να ξεπερνά τους 140 ίππους. Η κίνηση περνά στους εμπρός τροχούς μέσω αυτόματου κιβωτίου διπλού συμπλέκτη.
Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα