Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2016

Βιολογικό ελαιόλαδο: 4,50 ευρώ το μαυρολίσιο και 5,50 το κορωνέικο

Στα 4,50 ευρώ πούλησε βιολογικό μαυρολίσιο ελαιόλαδο ο "Νηλέας" σε συνεργασία με τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Μουζακίου. Στην τιμή αυτή διατέθηκαν 8 τόνοι στην εξαγωγική εταιρεία Nutria, με την οποία ο "Νηλέας" έχει πολύ καλή συνεργασία.

Σε ακόμη καλύτερη τιμή, στα 5,50 ευρώ, πουλήθηκε τον Οκτώβριο αγουρέλαιο βιολογικό κορωνέικο ποσότητα 2 τόνων, στον Καναδά, σε πελάτη του "Νηλέα".
Ο αντιπρόεδρος της Ομάδας Τάκης Δημητρακόπουλος μας ενημέρωσε ότι μέχρι τώρα έχουν συγκεντρωθεί 20 τόνοι βιολογικό κορωνέικο και αναμένονται άλλοι 25 (οι 15 από το Μουζάκι), ενώ υπάρχουν άλλοι 12 τόνοι μαυρολίσιο.

Ο κ. Δημητρακόπουλος που επεσήμανε την καλή συνεργασία του "Νηλέα" με τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Μουζακίου, σημείωσε ότι «όποιος βγάζει ποιοτικό ελαιόλαδο, ανταμείβεται σε βάθος χρόνου. Και αυτό κάνουμε στο "Νηλέα". Παρατήρησε, μάλιστα, πως «η οξύτητα είναι κάτω από 4 δέκατα. Το μαυρολίσιο ήταν 0,35 καιστο κορωνέικο 0,36 και 0,37».
Την πολύ καλή ποιότητα του φετινού βιολογικού ελαιολάδου επεσήμανε και ο πρόεδρος του "Νηλέα" Γιώργος Κόκκινος, που τόνισε ότι «τέτοια λάδια, τόσο καλά ποιοτικά, φέτος δεν υπάρχουν».
Γ.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα