Σάββατο 24 Ιουνίου 2017

Διάβαση της Νέδας στις 29 Ιουλίου



Η 25η πεζοπορική διάβαση της Νέδας «Σωτήρης Λαμπρόπουλος», στη μνήμη του τελευταίου προέδρου της κοινότητας Αυλώνας, θα γίνει φέτος στις 29 Ιουλίου, ημέρα Σάββατο.
Η εξόρμηση αυτή αποτελεί θεσμό, και στο πλαίσιό της κάθε χρόνο πεζοπόροι κάθε ηλικίας από όλη σχεδόν την Ελλάδα γίνονται μια παρέα και περνούν μια αξέχαστη μέρα, απολαμβάνοντας την εξαιρετική ομορφιά της Νέδας: το φαράγγι, τις πέτρινες γέφυρες, τους εντυπωσιακούς καταρράκτες, το στόμιο, τη μοναδική σήραγγα.
Η διοργάνωση της ανήκει στο Τοπικό Συμβούλιο Αυλώνας και τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Τριφυλίας. Και στη φετινή διάβαση της Νέδας θα συμμετέχουν οι Διασώστες του τοπικού Ερυθρού Σταυρού.
Η αναχώρηση θα γίνει από το γήπεδο της Αυλώνας με αγροτικά αυτοκίνητα, στις 10.30 το πρωί του Σαββάτου για το γεφύρι της Αρχαίας Φιγαλείας (καινούριο γεφύρι). Θα ακολουθήσει πεζοπορία μέσα στο φαράγγι σε μήκος 8 χλμ. περίπου. Στη συνέχεια, στάση στο πέτρινο γεφύρι γύρω στη 1.30 μ.μ, για ξεκούραση και κολατσιό με τοπικά προϊόντα (ντομάτα, τυρί, ψωμί, καρπούζι) προσφορά ντόπιων παραγωγών, με την επιμέλεια του Τοπικού Συμβουλίου Αυλώνας. Η πορεία θα συνεχιστεί
προς τους καταρράκτες, για μπάνιο και κατάβαση με σκοινί στην είσοδο του στομίου και διάσχιση της σήραγγας 80 μέτρων. Ακολουθεί περπάτημα στις όχθες του ποταμού, προσέγγιση στον τρίτο καταρράκτη, και η διαδρομή θα ολοκληρωθεί περίπου στις 6.30 - 7 μ.μ., οπότε αυτοκίνητα θα μεταφέρουν τους πεζοπόρους στην Αυλώνα. Εκεί, στο γήπεδο, υπάρχουν ντους και χώρος για αλλαγή ρούχων.
Έπειτα στην πέτρινη πλατεία του χωριού θα προσφερθεί δωρεάν φαγητό και θα γίνει γλέντι με μουσική και χορό.
Οι διοργανωτές ενημερώνουν ότι η διαδρομή απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή και ο βαθμός δυσκολίας της είναι: ++. Οι συμμετέχοντες πρέπει να ξέρουν κολύμπι. Απαραιτήτως χρειάζονται μαγιό, σορτσάκι, κατάλληλα παπούτσια και φυσικά απόλυτη προσαρμογή στις παροτρύνσεις των οδηγών.
Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής: 6932-317236 (Γιάννης Λαμπρόπουλος), 6977-191331 (Γιάννης Χριστόπουλος), 6944-285208 (Γιώργος Τσακανίκας).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα