Σάββατο 24 Ιουνίου 2017

335.844 ευρώ για πολιτιστικό τέλος από τη ΔΕΥΑΤ στο Δήμο Τριφυλίας



Ποσό 335.844 ευρώ θα καταβάλει η Δημοτική Επιχείρηση Υδρευσης Αποχέτευσης Τριφυλίας στο δήμο, που αφορά την απόδοση πολιτιστικού τέλους παρελθόντων ετών που εισέπραττε μέσω των λογαριασμών νερού για λογαριασμό του δήμου.
Η απόφαση αυτή πάρθηκε πρόσφατα από το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΥΑΤ και όπως τόνισε ο πρόεδρός της Παναγιώτης Γυφτάκης εισηγούμενος το θέμα η απόδοση του ποσού αφορά τα έτη μέχρι και την 31 Δεκεμβρίου του 2014.
Να τονίσουμε ότι οι καταναλωτές μέσω των λογαριασμών της ΔΕΥΑΤ καλούνται να πληρώνουν και το πολιτιστικό τέλος το οποίο είναι 4,5 ευρώ για κάθε τρίμηνο για κάθε παροχή. Μάλιστα το παραπάνω ποσό αφορά μόνο τη ΔΕ Κυπαρισσίας για τα έτη 2013 και 2014, πράγμα που σημαίνει ότι με την επέκταση πλέον της ΔΕΥΑΤ σε όλο το δήμο, το
ποσό που συγκεντρώνεται από το πολιτιστικό τέλος είναι πολύ πιο μεγαλύτερο.
Πάντως σε εποχές που διανύουμε, με τις οικονομικές δυσκολίες να έχουν επιβαρύνει κάθε οικογένεια, ίσως θα πρέπει να επανεξεταστεί η επιβολή του πολιτιστικού τέλους και να γλιτώσουν οι δημότες από ένα επιπλέον βάρος, αφού δεν πρόκειται για ευκαταφρόνητο ποσό αν το δει κανείς στο σύνολό του.

Κ.Μπ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα