Σάββατο 24 Ιουνίου 2017

Απετράπη μεγάλη τζιχαντιστική επίθεση κατά των προσκυνητών της Μέκκας

Eντοπίστηκαν τρεις πυρήνες τρομοκρατών οι οποίοι σχεδίαζαν την επίθεση κατά των προσκυνητών και των δυνάμεων ασφαλείας στο τζαμί, την ώρα που ο μουσουλμανικός ιερός μήνας του Ραμαζανιού πλησιάζει στο τέλος του.AP Photo/Amr Nabil


Οι δυνάμεις ασφαλείας της Σαουδικής Αραβίας απέτρεψαν τζιχαντιστική επίθεση στο Μεγάλο Τζαμί της ιερής μουσουλμανικής πόλης της Μέκκας, σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Εσωτερικών.
Το υπουργείο συμπλήρωσε ότι εντοπίστηκαν τρεις πυρήνες τρομοκρατών οι οποίοι σχεδίαζαν την επίθεση κατά των προσκυνητών και των δυνάμεων ασφαλείας στο τζαμί, την ώρα που ο μουσουλμανικός ιερός μήνας του Ραμαζανιού πλησιάζει στο τέλος του.
Σύμφωνα με το υπουργείο οι δύο τρομοκράτες εντοπίστηκαν στη Μέκκα και ο τρίτος στην Τζέντα.
Ο ένας βομβιστής αυτοκτονίας αντάλλαξε πυρά με τις δυνάμεις ασφαλείας και στη συνέχεια, όταν κατάλαβε πως το καταφύγιό του στην κεντρική περιοχή της Μέκκας, Ajyad al-Masafi, είχε περικυκλώθηκε, επέλεξε να ανατιναχτεί. Το κτίριο κατέρρευσε, τραυματίζοντας έξι αλλοδαπούς και πέντε μέλη των δυνάμεων ασφαλείας.Νωρίτερα, οι δυνάμεις ασφαλείας πυροβόλησαν έναν άλλο ύποπτο ο οποίος βρισκόταν σε κρησφύγετο στη γειτονιά al-Aseelah της Μέκκας.

Το υπουργείο ανέφερε επίσης ότι ένας τρίτος πυρήνας εντοπίστηκε στην πόλη της Τζέντα, αλλά δεν έδωσε περαιτέρω πληροφορίες.

Συνολικά συνελήφθησαν πέντε ύποπτοι μαχητές, μεταξύ των οποίων και μια γυναίκα σύμφωνα με το υπουργείο.

Σημειώνεται ότι το Μασγίντ Aλ Χαράμ είναι το μεγαλύτερο τζαμί στο κόσμο και περιβάλλει έναν από τους πιο ιερούς τόπους του Ισλάμ, την Κάαμπα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα