Παρασκευή 9 Ιουνίου 2017

Δωρεάν μέτρηση οστικής πυκνότητας στο Β' ΚΑΠΗ Καλαμάτας


Δωρεάν μέτρηση οστικής πυκνότητας στο Β' ΚΑΠΗ Καλαμάτας
Δωρεάν μέτρηση οστικής πυκνότητας με πελματογραφία θα γίνει σήμερα από το Σύλλογο Σκελετικής Υγείας «Πεταλούδα» στο Β' ΚΑΠΗ Καλαμάτας, 11.30 π.μ. - 1.30 μ.μ. και από τις 4 μ.μ. - 8.30 μ.μ., καθώς και αύριο Σάββατο στο Α' ΚΑΠΗ Καλαμάτας, 9.30 π.μ. - 2 μ.μ. 
Αύριο είναι προγραμματισμένες ενημερωτικές ομιλίες και παροχή οδηγιών από εξειδικευμένους επιστήμονες για την οστεοπόρωση και την πρόληψη των πτώσεων, στο χώρο του Β' ΚΑΠΗ Καλαμάτας και ώρα 6 μ.μ., με βασικούς ομιλητές τους: Ευαγγελία Τσουλάκου, ΤΕ Επισκεπτριών Υγείας, υπεύθυνη Επισκεπτριών Υγείας. Αθανασία Μανωλοπούλου, ΤΕ Επισκεπτριών Υγείας. Θανάση Κάτσο ορθοπαιδικό ιατρό, επιμελητή Α' Νοσοκομείου Καλαμάτας. Αγγελική Αθανασοπούλου, ΠΕ νοσηλεύτρια RN, MSc. Αγαπούλα Αναστασίου, ΤΕ Επισκεπτριών Υγείας και Σταυρούλα Μανωλοπούλου, ΤΕ φυσιοθεραπεύτρια. Οι παραπάνω εκδηλώσεις γίνονται στο πλαίσιο της εβδομάδας προληπτικού ελέγχου οστεοπόρωσης και ενημέρωσης για την πρόληψη των πτώσεων με θέμα «Βαδίζοντας σταθερά», που διοργανώνουν το Νοσοκομείο Καλαμάτας, σε συνεργασία
με τον οικείο δήμο, τον Σύλλογο Σκελετικής Υγείας «Πεταλούδα» και τα ΚΑΠΗ του δήμου. Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν την Τρίτη και θα διαρκέσουν έως και αύριο Σάββατο. Στόχος τους -όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση του Νοσοκομείου- «είναι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κόσμου από εξειδικευμένους επιστήμονες σχετικά με τις πτώσεις, την οστεοπόρωση, την πρόληψη και την αντιμετώπιση τους». Η εκστρατεία αυτή ευαισθητοποίησης και πρόληψης «δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας με την πολύτιμη αρωγή και ενδιαφέρον του διοικητή του Νοσοκομείου Μεσσηνίας Γιώργου Μπέζου», προσθέτει η σχετική ανακοίνωση. Επιστημονικά υπεύθυνη του προγράμματος είναι η νοσηλεύτρια Γεωργία - Αγγελική Αθανασοπούλου και υπεύθυνη υλοποίησής του η επισκέπτρια υγείας Ευαγγελία Τσουλάκου. Η ομάδα εργασίας απαρτίζεται από τις Αγαπούλα Αναστασίου, Αθανασία Μανωλοπούλου, Ευσταθία Μπούνα, Δήμητρα Παναγιωτοπούλου, Πολυξένη Περιχάρου και Σταυρούλα Μανωλοπούλου.
Η εκδήλωση απευθύνεται στα μέλη των ΚΑΠΗ του Δήμου Καλαμάτας και στα μέλη των οικογενειών τους, στους φροντιστές και οικείους τους και αποτελείται από δύο μέρη: α) Διεξαγωγή σεμιναρίων και β) εκμάθησης αντιμετώπισης της πτώσης τόσο σε προσωπικό επίπεδο όσο και ως μάρτυρας πτώσης.
Η είσοδος για τις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη για όλους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα