Παρασκευή 2 Ιουνίου 2017

Νεφελούδης από Κυπαρισσία: Ευνοϊκοί όροι πληρωμής των εργατικών κατοικιών

Νεφελούδης από Κυπαρισσία: Ευνοϊκοί όροι πληρωμής των εργατικών κατοικιών Ενημέρωση για τις νέες ρυθμίσεις που αφορούν τους δικαιούχος εργατικών κατοικιών έκανε χθες το μεσημέρι στο Εργατικό Κέντρο Κυπαρισσίας ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εργασίας Ανδρέας Νεφελούδης. Οι ρυθμίσεις αυτές έχουν να κάνουν με τη μείωση του ποσού που καλούνταν να πληρώσουν οι δικαιούχοι, την επιμήκυνση του αριθμού των δόσεων και τις μειώσεις για πολύτεκνους και ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.
Η ενημέρωση έγινε αφού προηγουμένως ο κ. Νεφελούδης είχε επισκεφθεί το συγκρότημα των εργατικών κατοικιών, όπου είχε μια πρώτη επαφή με τους δικαιούχους. Οι ίδιοι του μετέφεραν πολλά παράπονα για την ποιότητα των κατασκευών, το θολό τοπίο που υπάρχει με την αποπληρωμή αλλά και την μη φροντίδα από την πλευρά του δήμου των κοινόχρηστων χώρων και των καταστημάτων που υπάρχουν εκεί. Στη συνέχεια στο Εργατικό Κέντρο παρουσία του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών Γιώργου Κατρούγκαλου και της βουλευτή Γιώτας Κοζομπόλη, ο γενικός γραμματέας αναφέρθηκε στην κατάσταση που συσσώρευσε τα προβλήματα τόσα χρόνια, σημειώνοντας πως ειδικά για την Κυπαρισσία όσον αφορά το τίμημα από τα 450 ευρώ που είναι το τετραγωνικό θα μειωθεί στα 304 ευρώ ανά τετραγωνικό, καθώς αυτή είναι η ενιαία τιμή που καθορίστηκε για όλη την

Ελλάδα.
Σε δηλώσεις του ο κ. Νεφελούδης σημείωσε: «Έχουμε αναλάβει μια μεγάλη πρωτοβουλία για τη ρύθμιση των κατοίκων των εργατικών κατοικιών τους τέως ΟΕΚ. Υπήρχε ένα καθεστώς έντονης πολιτικής ομηρίας των ανθρώπων, δεν είχαν καθοριστεί οι τιμές, ενώ όπου είχαν καθοριστεί ήταν πάρα πολύ υψηλές. Για 20 και παραπάνω χρόνια οι άνθρωποι δεν έχουν πάρει παραχωρητήρια. Υπήρχε πρόβλημα μεταξύ της συνέπειας των εργολαβιών που είχαν αναληφθεί και το τι παρέδωσαν. Διαπιστώσαμε ότι υπάρχουν πάρα πολλά προβλήματα και το βλέπουμε και εδώ ότι μένουν άδεια τα καταστήματα που ήταν να δοθούν για κοινωνικές χρήσεις. Εχουμε να ανακοινώσουμε πολύ θετικά πράγματα, μεταξύ των οποίων και η μείωση της τιμής. Αν η Κυπαρισσία είχε μια τιμή γύρω στα 450 ευρώ ανά τ.μ. αυτή κατεβαίνει κατά 150 ευρώ αρχικά διότι υπεισέρχονται μέσα και άλλες μειώσεις. Η τιμή που ανακοινώσαμε και αφορά όλη την Ελλάδα είναι 304,41 ευρώ το τετραγωνικό αντί μιας μέσης τιμής 735 ευρώ το τετραγωνικό.
Έχουμε ζητήσει από τους οικιστές να σταματήσουν να πληρώνουν για να διευκρινιστεί η οφειλή τους και σε ένα μήνα θα στείλουμε σε κάθε οικιστή μια επιστολή που θα τους ενημερώνει για τα μέτρα αυτά και παράλληλα θα γίνει η πλατφόρμα για να μπορούν να αποπληρώνουν με τις νέες τιμές. Ενώ θα δούμε και πότε θα δώσουμε τα οριστικά παραχωρητήρια».
Για τις νέες ρυθμίσεις μίλησε και ο κ. Κατρούγκαλος σημειώνοντας πως αυτό είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα εφαρμοσμένης πολιτικής. Πάντως τόνισε πως για όλη αυτή την κατάσταση δεν έφταιγε μόνο το θεσμικό πλαίσιο, αλλά και η εκτεταμένη διαφθορά που πρέπει να αντιμετωπιστεί. Σημείωσε επίσης ότι η προσπάθεια που γίνεται είναι να ανακατανεμηθούν τα βάρη και να μοιραστούν πιο δίκαια τα βάρη της κρίσης.


Κ.Μπ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα