Πέμπτη 22 Ιουνίου 2017

ΕΕΤΑΑ παιδικοί σταθμοί ΕΣΠΑ: Πότε ανακοινώνονται τα αποτελέσματα - Αγώνας δρόμου για τις θέσεις


Αποτέλεσμα εικόνας για ΕΕΤΑΑ παιδικοί σταθμοί ΕΣΠΑ:

Μετά το πέρας της υποβολής αιτήσεων για το πρόγραμμα δωρεάν φιλοξενίας στους παιδικούς σταθμούς που υλοποιεί η ΕΕΤΑΑ και την συμμετοχή ρεκόρ έρχεται η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων που θα κρίνουν το ποιοι γονείς θα λάβουν το πολυπόθητο voucher.
Σύμφωνα με την πρόσκληση της ΕΕΤΑΑ τα προσωρινά αποτελέσματα θα εκδοθούν 27/06/2017 ενώ θα υπάρχει τριήμερη προθεσμία υποβολής ενστάσεων και τα οριστικά αποτελέσματα αναμένεται να ανακοινωθούν 4/7/2017 έτσι ώστε οι ωφελούμενες/οι να έχουν την δυνατότητα να εγγράψουν τα παιδιά τους έως αρχές Σεπτέμβρη στις δομές που θα επιλέξουν, οι δε φορείς (Δήμοι και Ιδιώτες) να μπορούν να προγραμματίσουν την νέα χρονιά με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.
Με βάση τα στοιχεία της ΕΕΤΑΑ υπήρξε σημαντική αύξηση των αιτήσεων κατά 10% αφού φέτος υπεβλήθησαν 117.000 αιτήσεις έναντι 106.000 το 2016. Αυτές αντιστοιχούν σε 150.000 παιδιά έναντι 132.600 πέρσι δηλαδή αύξηση 12,5% .
Για τις περιπτώσεις που ορισμένοι γονείς δεν έχουν υποβάλλει εκκαθαριστικό στο φάκελο τους, έχει ήδη ανακοινωθεί, ότι έχουν περιθώριο να στείλουν το εκκαθαριστικό μέχρι τέλος Ιουνίου.
Αν και όλα κυλούν ομαλά στο πρόγραμμα δεν είναι λίγοι οι γονείς που δεν θα βρουν θέση για τα παιδιά τους ακόμη και αν θα έχουν στα χέρια τους το voucher αφού οι δομές δεν επαρκούν.
Το πρόβλημα υπήρξε και πέρσι αλλά η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας φιλοδοξεί ότι θα λυθεί με την χρηματοδότηση δημιουργίας νέων δομών, κάτι που προβλέπεται και στα αντίμετρα της συμφωνίας. Στόχος είναι κανέναν παιδί να μην μένει εκτός του προγράμματος «Εναρμόνιση της Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής»


Αντωνόπουλος Γιώργος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα