Τετάρτη 7 Ιουνίου 2017

ΑΝΟΙΚΤΗ Η ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΕΕΤΑΑ: Οι φορολογικές φέρνουν λιγότερες αιτήσεις στους παιδικους σταθμούς ΕΣΠΑ


Αποτέλεσμα εικόνας για Οι φορολογικές φέρνουν λιγότερες αιτήσεις στους παιδικους σταθμούς ΕΣΠΑ

Τα προβλήματα ήταν αναπόφεκτα για δεκάδες χιλιάδες γονείς βρεφών και νηπίων σχετικά με τις αιτήσεις για δωρεάν φιλοξενία σε παιδικούς σταθμούς μέσω ΕΣΠΑ με το πρόγραμμα της ΕΕΤΑΑ «Εναρμόνιση της Οικογενειακής και Επαγγελλματικής Ζωής» 2017 - 2018 και η αιτία οι φορολογικές δηλώσεις
Η προθεσμία που έχει τεθεί λήγει την ερχόμενη Παρασκευή 9 Ιουνίου (έναντι 29 Ιουλίου το 2016) και η Κεντρική Ενωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) ζητά με χθεσινή της ανακοίνωση να δοθεί οπωσδήποτε παράταση έως το τέλος Ιουνίου «προκειμένου να μη μείνει εκτός προγράμματος κανένα παιδί που η οικογένειά του πληροί τις προϋποθέσεις ένταξης».
Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης εκφράζει, μάλιστα, «την έντονη ανησυχία του, καθώς σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία ο αριθμός των αιτήσεων για ένταξη στο Πρόγραμμα Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής ζωής 2017-2018 εμφανίζεται μειωμένος».

Πού μπορεί να οφείλεται όμως ένας μειωμένος αριθμός αιτήσεων για δωρεάν φιλοξενία σε βρεφονηπιακούς σταθμούς δήμων και ιδιωτικών επιχειρήσεων;
Σύμφωνα με εκτιμήσεις που μεταφέρει και η ΚΕΔΕ, πιθανότερος λόγος είναι ότι αφενός η κυβέρνηση ξεκίνησε τη διαδικασία νωρίτερα για να πει πως θα οργανώσει καλύτερα το όλο σύστημα, αφετέρου ζητάει από τους γονείς να υποβάλουν στα δικαιολογητικά το τελευταίο εκκαθαριστικό φορολογικής δήλωσης για τα εισοδήματα του 2016. Ομως, η προθεσμία για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων λήγει ούτως ή άλλως αργότερα, στις 30 Ιουνίου 2016. Το ζήτημα ανέδειξαν πρώτα τα dikaiologitika news λίγες ημέρες πριν ανοίξουν οι αιτήσεις.
Η κυβέρνηση ευελπιστούσε φέτος να βγει μέσα στο καλοκαίρι και να ανακοινώσει ότι θα φιλοξενηθούν δωρεάν όλα τα παιδιά των οποίων οι γονείς κατέθεσαν αίτηση. Το καλοκαίρι του 2016 είχαν υποβληθεί 121.000 έγκυρες αιτήσεις και τελικώς φιλοξενήθηκαν περίπου 96.000 παιδιά. Η ΚΕΔΕ υπενθύμισε χθες πως με πρόσφατη δήλωσή της η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας Θ. Φωτίου ανέφερε πως φέτος αναμένεται να εξυπηρετηθούν 140.000 έως 150.000 παιδιά. Ο αριθμός των αιτήσεων που έχουν έως τώρα υποβληθεί δεν είναι επισήμως γνωστός, αλλά κυμαίνεται μεταξύ 60.000 και 80.000.
Η ΚΕΔΕ ζητεί την παράταση της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων μέχρι το τέλος του μήνα προκειμένου κανένα παιδί που η οικογένειά του πληροί τις προϋποθέσεις να μη μείνει εκτός του προγράμματος», δήλωσε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης.

Αντωνόπουλος Γιώργος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα