Σάββατο 24 Ιουνίου 2017

Ζάκυνθος: Τουρίστρια πέθανε από τσίμπημα σκορπιού ή αράχνης

Μία 56χρονη


Φως στην υπόθεση θα ρίξουν οι εξετάσεις και η νεκροψία του ιατροδικαστήΦως στα ακριβή αίτια που οδήγησαν στο θάνατο μιας 56χρονης Αγγλίδας που έκανε τις διακοπές της στη Ζάκυνθο, και δέχθηκε ένα τσίμπημα στο πόδι, θα κληθούν να ρίξουν η νεκροψία – νεκροτομή και οι εξειδικευμένοι τοξικολογικοί έλεγχοι στους οποίους θα υποβληθεί για την διαπίστωση της προέλευσης του δήγματος και της τοξικής ουσίας που εκκρίθηκε στον οργανισμό της, καθώς οι απόψεις διίστανται εάν πρόκειται για αράχνη, σκορπιό ή άλλο έντομο.
Όλα ξεκίνησαν πριν από μερικές ημέρες για την 56χρονη Κριστίν Φορ που απολάμβανε με το σύζυγο της τις διακοπές τους στο νησί και δεν έδωσε σημασία σε τσίμπημα που είχε στο πόδι και που εντοπίστηκε μετά την ιατροδικαστική εξέταση. Σύμφωνα με το χρονικό μη γνωρίζοντας τι την είχε τσιμπήσει όταν άρχισε να μην αισθάνεται καλά απευθύνθηκε αρχικά σε ιδιώτες ιατρούς και εν συνεχεία στο Νοσοκομείο Ζακύνθου, χωρίς ωστόσο να μπορεί να δώσει ακριβείς πληροφορίες στους γιατρούς που την εξέτασαν.
Υποβαλλόμενη σε εξετάσεις διαγνώστηκε οξεία και νευρώδης ηπατίτιδα καθώς και βαριά υποξυγοναιμία. Η κατάστασή της επιδεινώθηκε ραγδαία και την επομένη ημέρα μεταφέρθηκε στο Ρίο όπου και κατέληξε.
Με δηλώσεις του στην ΗΜΕΡΑ, ο Καθηγητής Παθολογίας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών στο Ρίο Χαράλαμπος Γώγος τόνισε «ήταν σε βαριά κατάσταση υπάρχει μια πύλη εισόδου στο γλουτό που αποδεικνύει το τσίμπημα όχι όμως και το είδος που το προκάλεσε εάν είναι αράχνη, σκορπιός ή κάτι άλλο. Στεκόμαστε στο ότι προκάλεσε βαριά τοξική βλάβη με πολυοργανική ανεπάρκεια. Αντιμετωπίσαμε τον πυρετό επι εδάφους τσιμπήματος, ενώ υποβλήθηκε σε αιμοκάθαρση ωστόσο κατέληξε. Ειδικοί έλεγχοι θα μας δείξουν τι το προκάλεσε».

Πηγή: www.imerazante.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα