Δευτέρα 17 Ιουλίου 2017

Μηνιγγιτιδοκοκκική σηψαιμία υπέστη η 18χρονη που εισέπνευσε αέριο γέλιου

Αερομεταφορά από το Ηράκλειο στη Βρετανία
Μηνιγγιτιδοκοκκική σηψαιμία υπέστη η 18χρονη που εισέπνευσε αέριο γέλιουΑερομεταφορά της 18χρονης Βρετανίδας από το Ηράκλειο στην πατρίδα της στήθηκε σήμερα μετά από 10 ημέρες νοσηλείας στο ΠΑΓΝΗ. Η οξεία οργανική βλάβη που παρουσίασε οφείλεται τελικά σε μηνιγγιτιδοκκική σηψαιμία.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της διοίκησης του ΠΑΓΝΗ:
«Η 18χρονη Βρετανίδα ασθενής νοσηλεύτηκε στο νοσοκομείο μας από τις 11 Ιουλίου έως και 17 Ιουλίου, όπου και αεροδιακομίσθη για τη χώρα της.
Επιβεβαιώθηκε ότι η σοβαρή εγκεφαλική βλάβη ήταν απότοκος οξείας οργανικής βλάβης, οφειλόμενη σε μηνιγγιτιδοκοκκική σηψαιμία για την οποία ήδη ελάμβανε στοχευμένη θεραπεία από τις πρώτες ώρες νοσηλείας της στο νοσοκομείο.
Ειδοποιήθηκε το Κέντρο Ελέγχου & Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), όπως προβλέπεται από τις διαδικασίες η επιτροπή ενδονοσοκομειακών λοιμώξεων και σε συνεργασία με τους θεράποντες ιατρούς ελήφθησαν όλα τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα επιδημιολογικής προφύλαξης, που αφορούσαν όλο το στενό κύκλο των ανθρώπων που ήρθαν σε επαφή με το περιστατικό.
Θυμίζουμε ότι η 18χρονη είχε εισαχθεί σε κωματώδη κατάσταση στο νοσοκομείο ενώ όπως είχαν αναφέρει οι φίλες της στους αστυνομικούς την τελευταία ημέρα των διακοπών τους στα Μάλια επισκέφθηκαν τρία μπαρ στα οποία ήπιαν από ένα ποτό, ενώ τότε είχαν σημειώσει πως η 18χρονη Βρετανίδα έπεσε λιπόθυμη μια ώρα αφού είχε εισπνεύσει το αέριο γέλιου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα