Παρασκευή 21 Ιουλίου 2017

Αυτός είναι ο 39χρονος Τούρκος τουρίστας που έχασε τη ζωή του από το σεισμό

Δύο νεκρούς έναν 39 χρονο Τούρκο κι έναν 27χρονο Σουηδό και σοβαρά τραυματίες άφησε πίσω του ο μεγάλος σεισμός στην Κω τον οποίο ακολούθησαν διακόσιοι μετασεισμοί, από τους οποίους 15 είναι μεγαλύτεροι από 4 Ρίχτερ.
Οι νεκροί καταπλακώθηκαν από οίκημα που κατέρρευσε ενώ βρισκόντουσαν σε μπαρ της περιοχής που επλήγη περισσότερο από τη σεισμική δόνηση.
Όσον αφορά τον Τούρκο υπήκοο που έκανε διακοπές με βάση αναφορές των τουρκικών μέσων είναι ο Σινάν Κούρτογλου, με βάση τα στοιχεία που έδωσε ο Τούρκος υπουργός Υγείας, Αχμέτ Ντεμιρτζάν, σε σχετική ανακοίνωση που εκδόθηκε.
Την ίδια ώρα στην Αλικαρνασσό (Μπόντρουμ) περίπου 350 άνθρωποι έλαβαν τις πρώτες βοήθειες ενώ 25 παρέμειναν για νοσηλεία, ανέφερε το τουρκικό υπουργείο Υγείας.
«Κάποιοι έχουν υποστεί κατάγματα», αλλά κανένας δεν είναι σε σοβαρή κατάσταση, τόνισε ο υπουργός στην ενημέρωση για το συμβάν.
13 τραυματίες σε σοβαρή κατάσταση-ένας ακρωτηριασμένος
Δύο Σουηδοί και δύο Έλληνες μεταφέρθηκαν με Σινούκ στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Κρήτης ενώ άλλοι τρεις που είναι σοβαρά τραυματισμένοι μια κοπέλα από τη Νορβηγία, ένας Τούρκος και ένας Έλληνας μεταφέρονται σε νοσοκομείο της Αθήνας,

πιθανότατα στο Θριάσιο.
Ο ένας Έλληνας που διακομίστηκε σε νοσοκομείο της Κρήτης έχει ακρωτηριαστεί, ενώ ένας άλλος από τους τραυματίες έχει τραυματιστεί σοβαρά στο πρόσωπο.
Άλλοι 6 τραυματίες μεταφέρονται σε νοσοκομεία της Ρόδου και της Αθήνας.
Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν με αεροσκάφος C 130 από το σεισμόπληκτο νησί στο αεροδρόμιο «Νίκος Καζαντζάκης», απ΄ όπου τους παρέλαβαν μονάδες του ΕΚΑΒ για τη μεταφορά τους σε νοσοκομεία του Ηρακλείου. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, από τους τραυματίες, ένας μεταφέρθηκε διασωληνωμένος, δύο φέρουν κατάγματα και ένας τραύμα στο κεφάλι. Από νωρίς το πρωί είναι επί ποδός το σύνολο του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού τόσο του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου, που εφημερεύει, όσο και του Βενιζέλειου Νοσοκομείου. Όπως δήλωσε ο διοικητής του ΠΑΓΝΗ, Τάσος Τασσόπουλος, το νοσοκομείο είναι σε απόλυτη ετοιμότητα για την παροχή ιατρικής φροντίδας στους τραυματίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα