Δευτέρα 24 Ιουλίου 2017

Στα 7 δισ. ο δικαστικός συμβιβασμός της Deutsche Bank με ΗΠΑ

Καταρχήν συμβιβασμός ανάμεσα σε ΗΠΑ και Deutsche Bank με τη γερμανική τράπεζα να πρέπει να καταβάλει το περίπου μισό ποσό από αυτό που είχαν ζητήσει οι Αμερικανοί
Καταρχήν συμβιβασμός ανάμεσα σε ΗΠΑ και Deutsche Bank με τη γερμανική τράπεζα να πρέπει να καταβάλει το περίπου μισό ποσό από αυτό που είχαν ζητήσει οι Αμερικανοί. Το ποσό, αποτέλεσμα των συναινετικών κινήσεων των δύο πλευρών, είναι αυτό των 7,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ως προς τις καταγγελίες ότι η μεγαλύτερη γερμανική τράπεζα παραπλανούσε επενδυτές πριν το ξέσπασμα της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης.
Το ύψος της ποινής για την τράπεζα είναι σαφώς μικρότερο σε σχέση με τα 14 δισ. δολάρια που είχαν αρχικά ζητήσει οι αμερικανικές Αρχές.
Οι διαπραγματεύσεις κράτησαν μήνες για να φτάσουν να συμφωνήσουν οι δύο πλευρές πως η Deutsche Bank θα καταβάλει πρόστιμο 3,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ενώ τα υπόλοιπα 4,1 δισεκ. θα δοθούν με τη μορφή οικονομικής βοήθειας για πελάτες της στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Συγκεκριμένα, η οικονομική υποστήριξη αναμένεται να δοθεί με τη μορφή ευνοϊκής τροποποίησης δανείων και άλλους παραπλήσιους τρόπους σε βάθος τουλάχιστον πέντε ετών, όπως ανακοίνωσε η ίδια η τράπεζα, σημειώνοντας πως κατ' αυτόν τον τρόπο το σκέλος των $4,1 δισεκ. δεν αναμένεται να επηρεάσει σοβαρά τον ισολογισμό της για το τρέχον έτος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα