Δευτέρα 24 Ιουλίου 2017

Νεκρή η Γαλλίδα φιλόσοφος Anne Dufourmantelle- Προσπάθησε να σώσει 2 παιδιά

Πρόκειται για την Anne Dufourmantelle που έχασε τη ζωή της την Παρασκευή στην προσπάθεια να σώσει τα δύο παιδιά της σε παραλία στη Γαλλική Ριβιέρα.
nekri-i-gallida-filosofos-anne-dufourmantelle--prospathise-na-swsei-2-paidia
Φωτό από το Paris Match
Τραγικό τέλος επεφύλασσε η μοίρα για μια από τις σπουδαιότερες Γαλλίδες φιλοσόφους.
Πρόκειται για την Anne Dufourmantelle που έχασε τη ζωή της την Παρασκευή στην προσπάθεια να σώσει δύο παιδιά σε παραλία στη Γαλλική Ριβιέρα.
Η Anne Dufourmantelle μπήκε στο νερό όταν είδε πως τα παιδιά κινδύνευαν λόγω των ανέμων σε παραλία κοντά στο Σεν Τροπέ.
Τα δύο παιδιά σώθηκαν από ναυαγοσώστες ωστόσο εκείνη δεν τα κατάφερε και μάλιστα όπως δήλωσαν αυτόπτες μάρτυρες η 53χρονη κολύμπησε 50 μέτρα προσπαθώντας να φτάσει τα παιδιά, αλλά παρασύρθηκε.
Η είδηση του θανάτου της έγινε γνωστή σήμερα και η κηδεία της πρόκειται να γίνει αύριο Τρίτη.
Σχετικά η υπουργός Πολιτισμού της Γαλλίας δήλωσε ότι η Dufourmantelle ήταν μια «μεγάλη φιλόσοφος που μας βοήθησε να ζήσουμε καλύτερα».
Υπενθυμίζεται ότι είχε πλούσιο έργο είχε γράψει δοκίμια σχετικά με τη σημασία της ανάληψης ρίσκων και την ανάγκη αποδοχής.
Μάλιστα σε συνέντευξή της στην Liberation το 2015 είχε τονίσει πως η ιδέα της «απόλυτης ασφάλειας - όπως και του μηδενικού κινδύνου - είναι μη ρεαλιστική». «Όταν υπάρχει πραγματικά ένας κίνδυνος που πρέπει να αντιμετωπίσει κανείς για να επιβιώσει, όπως για παράδειγμα κατά τη διάρκεια του βομβαρδισμού στο Λονδίνο, υπάρχει ένα ισχυρό κίνητρο για δράση και διάθεση να υπερβούμε τα όρια μας», πρόσθεσε.

Μεταξύ των βιβλίων που είχε γράψει ήταν το Εγκώμιο του κινδύνου το 2011, η Υπεράσπιση του Μυστικού το 2015 ενώ στην Ελλάδα έγινε γνωστή με το «Τόνι Νέγκρι, Η ζωή μου από το Άλφα ως το Ωμέγα»
Σε τηλεοπτική εκπομπή εξέφρασε τη θέση της στο θέμα που περιλάμβανε η ατζέντα, «για ποιον λόγο να δώσει κάποιος τη ζωή του σήμερα». Τοποθετούμενη είχε πει ότι η θυσία «κάνει ένα άτομο να θεωρείται ζωντανό», «η ζωή χωρίς αυτό που αποκαλείται θυσία δεν έχει νόημα».









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα