Πέμπτη 6 Ιουλίου 2017

ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΚΗ ΜΕΘΟΔΟΣ ΕΛΕΓΧΩΝ «Βρέχει λουκέτα» στα νησιά λόγω μη έκδοσης αποδείξεων

«Βρέχει λουκέτα» στα νησιά λόγω μη έκδοσης αποδείξεωνΣε «φοροσαφάρι» μέσα στο καλοκαίρι στα νησιά έχουν επιδοθεί οι ελεγκτές της εφορίας κυνηγώντας όσους επαγγελματίες  δεν κόβουν αποδείξεις.
Ήδη τα καταστήματα που έβαλαν λουκέτο λόγω μη έκδοσης αποδείξεων έχουν ξανακάνει την εμφάνιση τους σε πολλά νησιά και τουριστικούς προορισμούς της ηπειρωτικής Ελλάδας.
Οι εντολές που έχουν λάβει οι ελεγκτές της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων προβλέπουν ελέγχους σε κάθε νησί. Σύμφωνα με τις οδηγίες οι ελεγκτές εφόσον εντοπίσουν ότι δεν έχουν εκδοθεί από 10 και πάνω αποδείξεις ή στις αποδείξεις δεν αναγράφεται η αξία ή η συνολική αξία της απόκρυψης ξεπερνά τα 500 ευρώ, θα προχωρούν άμεσα στην αναστολή λειτουργίας της επιχείρησης για 48 ώρες. Εάν η επιχείρηση είναι υπότροπη στο ίδιο ή στο επόμενο φορολογικό έτος, τότε ακόμα και αν δεν έχει εκδώσει μόλις τρεις αποδείξεις θα της επιβάλλεται «λουκέτο»για 96 ώρες, οι οποίες θα γίνονται 10 ημέρες αν πιαστεί ξανά για την ίδια παράβαση στα δύο επόμενα φορολογικά έτη.

Οι πρώτες ποινές επιβλήθηκαν ήδη, με την αρχή να γίνεται με «λουκέτο» 48 ωρών σε μαγαζί στην Μύκονο, αλλά και σε δύο γνωστά εστιατόρια στην Ύδρα. Αντίστοιχες ποινές

έριξαν οι ελεγκτές και σε επιχειρήσεις στην Κρήτη και στην Κέρκυρα.
Στόχος της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων είναι έως το τέλος Απριλίου να έχουν γίνει τουλάχιστον 14.500 έλεγχοι στο πλαίσιο του ελεγκτικού προγράμματος «Αιγαίο – Αργοσαρωνικός». Σε αυτούς τους ελέγχους οι εφοριακοί θα πρέπει να παρατηρούν εάν υπάρχουν αποδείξεις σε όλα τα τραπέζια του καταστήματος.
Μάλιστα από φέτος αν ο επιτόπιος έλεγχος εντοπίσει παραβάσεις, ο λογιστής της επιχείρησης θα καλείται στην τοπική ΔΟΥ για φορολογικό έλεγχο προηγούμενων ετών που φθάνει ακόμα και σε βάθος πενταετίας.
Μάλιστα, για πρώτη φορά οι ελεγκτές θα ενημερώνονται για τον τόπο των ελέγχων την τελευταία στιγμή προκειμένου να μην υπάρχουν διαρροές και άρα ενημέρωση των επιχειρήσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα