Σάββατο 22 Ιουλίου 2017

Βούτσης: Τέλη Αυγούστου ή αρχές Σεπτεμβρίου θα συζητηθεί τελικά η πρόταση σύστασης εξεταστικής για τον Καμμένο


Να διεξαγόταν σήμερα η συζήτηση ζήτησε ο ίδιος ο υπουργός Εθνικής Άμυνας
Μετά τις 28 Αυγούστου, όταν θα ανοίξει εκ νέου μετά το θερινό διάλειμμα (από τις 4 Αυγούστου) η Βουλή, θα διεξαχθεί τελικά η συζήτηση επί της πρότασης της ΝΔ για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής.
Την αναβολή της προγραμματισμένης για σήμερα το πρωί συζήτησης ζήτησε η ΝΔ, διά του προέδρου της Κυριάκου Μητσοτάκη, λόγω του σεισμού στην Κω.
Όπως έγινε γνωστό από τον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση, ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος επικοινώνησε με τον ίδιο και ζήτησε η συζήτηση να γινόταν σήμερα, να ξεκινούσε δηλαδή το μεσημέρι και να ολοκληρωνόταν το απόγευμα, καθώς «η κατάσταση στην Κω φαίνεται να ομαλοποιείται», αλλά και επειδή αναχωρεί την Δευτέρα ο ίδιος για προγραμματισμένο ταξίδι στις ΗΠΑ.
Το αίτημά του μεταφέρθηκε στη ΝΔ, στον Γραμματέα της Κ.Ο. της ΝΔ Κώστα Τσιάρα, αλλά σύμφωνα με τον πρόεδρο της Βουλής δεν υπήρξε ανταπόκριση και συνεπώς η συζήτηση θα πρέπει να γίνει μετά το άνοιγμα της Βουλής, στις 28 Αυγούστου, λόγω και του σημαντικού φόρτου εργασίας στο Κοινοβούλιο τις επόμενες εβδομάδες, με προγραμματισμένες συνεδριάσεις νομοθετικού έργου.
«Υπήρξε γι΄αυτό η προσπάθεια να γίνει η συζήτηση έστω και με μερικές ώρες καθυστέρηση σήμερα, διότι μετά σημαίνει ότι η συζήτηση θα έπρεπε να γίνει τέλος Αυγούστου, αρχές Σεπτέμβρη» δήλωσε ο πρόεδρος της Βουλής, σε συνομιλία του με δημοσιογράφους.

Ο πρόεδρος της Βουλής αναφέρθηκε και στον σεισμό της Κω, εκφράζοντας τα συλλυπητήρια του για τους νεκρούς και την ευχή να έχουν καλή εξέλιξη οι τραυματίες. «Εξ’ όσων γνωρίζουμε και από τους υπουργούς που έσπευσαν το βράδυ και ήταν παρόντες στην εκτίμηση των ζημιών, η κατάσταση βαίνει ομαλοποιούμενη, υπό απόλυτο έλεγχο και ελπίζουμε μέσα στην ημέρα να έχουν αποκατασταθεί οι συγκοινωνίες και άλλες βλάβες στις υποδομές» δήλωσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα