Σάββατο 15 Ιουλίου 2017

Επέκταση και ξενώνας συγγενών το επόμενο… στοίχημα για το Νοσοκομείο Καλαμάτας

Επίσκεψη του Αλέξη Χαρίτση
Το Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας επισκέφθηκε χθες το πρωί ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξης Χαρίτσης, στο πλαίσιο της περιοδείας του στην Καλαμάτα, μαζί με τους βουλευτές Μεσσηνίας Παναγιώτα Κοζομπόλη και Πέτρο Κωνσταντινέα.
Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με το διοικητή Γεώργιο Μπέζο παρευρέθησαν, επίσης, εκπρόσωποι της Ιεράς Μητρόπολης Μεσσηνίας, ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Μεσσηνίας Μιχαήλ Μιχαήλ, μέλη του Δ.Σ του Γ.Ν. Μεσσηνίας, καθώς και στελέχη του νοσοκομείου και του Δήμου Καλαμάτας.
Η συνάντηση διεξήχθη σε πολύ καλό κλίμα και υπήρξε ενημέρωση από την πλευρά του διοικητή Γ. Μπέζου, αλλά και του αναπληρωτή διοικητή, Π. Μπασάκου, για όλα τα ζητήματα των Νοσηλευτικών Μονάδων Καλαμάτας και Κυπαρισσίας.
Από την πλευρά του, ο κ. Χαρίτσης μίλησε με θερμά λόγια για τις υπηρεσίες υγείας που προσφέρουν οι δύο νοσηλευτικές μονάδες στο νομό και εξέφρασε για ακόμα μία φορά την αμέριστη στήριξή του στη συλλογική προσπάθεια που καταβάλλεται για την αναβάθμιση

του Γενικού Νοσοκομείου Μεσσηνίας. «Γίνεται τα τελευταία χρόνια μια εξαιρετική δουλειά, την οποία προσπαθούμε κι εμείς να ενισχύσουμε με όλους τους δυνατούς τρόπους. Συνεργαζόμαστε στενά με το υπουργείο Υγείας σε αυτή την κατεύθυνση. Βεβαίως τα προβλήματα στο χώρο της υγείας είναι σημαντικά. Προβλήματα που έχουν συσσωρευτεί όλα τα προηγούμενα χρόνια. Γι’ αυτό η δουλειά δε σταματά εδώ. Συνεχίζουμε τόσο με την υλοποίηση του βασικού κυβερνητικού σχεδίου, που είναι η μεταρρύθμιση στην πρωτοβάθμια υγεία, όσο και με την ενίσχυση όλων των δομών των νοσοκομείων. Μεταξύ αυτών και το Νοσοκομείο Καλαμάτας, το οποίο αποτελεί και ένα από τα πιο σημαντικά, πιο θετικά παραδείγματα του πώς μια καλή, ορθολογική διαχείριση, η οποία έχει στον πυρήνα της την υπηρέτηση των κοινωνικών αναγκών, μπορεί να φέρει αποτέλεσμα», σημείωσε μεταξύ άλλων.
Με τη σειρά του, ο κ. Μπέζος εξέφρασε τις θερμές του ευχαριστίες προς τον υπουργό για όλη τη στήριξη που παρέχει στα ζητήματα του Γ.Ν. Μεσσηνίας και του έθεσε υπόψη το αίτημα χρηματοδότησης για την προσθήκη ενός ορόφου πάνω από το κτήριο της Ψυχιατρικής Κλινικής, 1.000 τ.μ., με στόχο τη χωροταξική αποσυμφόρηση των υφισταμένων κλινικών και τη δημιουργία νέων. Ο δε υπουργός διαβεβαίωσε ότι βλέπει θετικά την παραπάνω προοπτική και θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την υλοποίηση αυτής της ώριμης πρότασης.
Αμέσως μετά τη συνάντηση, μαζί με το υπόλοιπο κλιμάκιο, ο κ. Χαρίτσης επισκέφθηκε το παραχωρηθέν οικόπεδο από το Δήμο Καλαμάτας προς την Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας, που βρίσκεται απέναντι ακριβώς από το νοσοκομείο, με στόχο να εξεταστεί η δυνατότητα κατασκευής ενός ξενώνα για τους συνοδούς-συγγενείς των ασθενών και ενός βρεφονηπιακού σταθμού για τα παιδιά των εργαζομένων του Νοσοκομείου Καλαμάτας.

Ξενώνας
«Έχουμε ήδη συζητήσει και με τη Μητρόπολη Μεσσηνίας και με το Δήμο Καλαμάτας τη δυνατότητα για ανέγερση ενός ξενώνα για τους συγγενείς και τα οικεία πρόσωπα των ασθενών του νοσοκομείου. Συζητήσαμε τις διαφορετικές δυνατότητες χρηματοδότησης αυτού του χώρου. Το επόμενο διάστημα, νομίζω, εφόσον υπάρχει, απ’ ό,τι φαίνεται, μια συνεννόηση και κοινή αντίληψη για το πώς πρέπει να προχωρήσουμε, θα μπορέσουμε να κάνουμε οριστικές ανακοινώσεις σε σχέση με αυτό το σημαντικό έργο», επισήμανε ο κ. Χαρίτσης.
Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Καλαμάτας συμφώνησε για την αναγκαιότητα και την αξία του έργου, ζήτησε όμως να υπάρξει και μελέτη για τη βιωσιμότητά του.
Α.Π.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα