Τετάρτη 26 Ιουλίου 2017

Εφτασε στις ΗΠΑ ο μικρός Νέστορας για να χειρουργηθεί

"Το παιδί μας μόλις έφτασε καλά" γράφει η μητέρα του αγοριού, Παναγιώτα Κουκίου, σε λογαριασμό της σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης
Με ασφάλεια έφτασε στις Ηνωμένες Πολιτείες, προκειμένου να υποβληθεί σε εξειδικευμένη χειρουργική επέμβαση, ο μικρός Νέστορας από τη Θεσσαλονίκη, ο οποίος πάσχει από εξαιρετικά σπάνιας μορφής σύμπλοκη κυανωτική συγγενή καρδιοπάθεια ή αλλιώς μονήρη κοιλία. "Το παιδί μας μόλις έφτασε καλά" γράφει η μητέρα του αγοριού, Παναγιώτα Κουκίου, σε λογαριασμό της σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης πριν από 18 ώρες.
Σε σημερινή ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας γνωστοποιείται -χωρίς ωστόσο να αναφέρεται όνομα- ότι "τη Δευτέρα 24 Ιουλίου 2017, ασθενής (αγόρι) 4 ετών, μεταφέρθηκε με αεροσκάφος Gulfstream V της Πολεμικής Αεροπορίας, από την 113 Πτέρυγα Μάχης/Αεροπορική Βάση Σέδες (στη Θεσσαλονίκη) στο διεθνές αεροδρόμιο Logan της Βοστώνης των ΗΠΑ, για εξειδικευμένη χειρουργική επέμβαση. Στο αεροσκάφος επέβαιναν, πέραν του ασθενούς, οι συνοδοί του και εξειδικευμένο ιατρικό προσωπικό".

Ο μικρός Νέστορας, η πάθηση του οποίου διαγνώστηκε όταν ο ίδιος ήταν μόλις τριών μηνών (το οξυγόνο του ήταν σε εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα και δεν μπορούσε να αναπνεύσει) είχε υποβληθεί σε καρδιοχειρουργική επέμβαση ανοιχτής καρδιάς Glenn- shunt, η οποία παρότι του έδωσε παράταση χρόνου, δεν ήταν αρκετή για την τελική διόρθωση της καρδιοπάθειάς του.

Στο κείμενο της έκκλησής τους για στήριξη, οι γονείς του αγοριού ανέφεραν: "Τους τελευταίους μήνες δυσκολεύομαι και πάλι να αναπνεύσω. Ζω με οξυγόνο 73% το οποίο είναι ιδιαίτερα χαμηλό και συνεχίζει να πέφτει. Πλέον είναι επιτακτική η ανάγκη της μεταφοράς μου στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής και συγκεκριμένα στο Boston Childrens Hospital, το πιο εξειδικευμένο ερευνητικό κέντρο σε θέματα παιδικής καρδιοχειρουργικής. Θα υποβληθώ σε επέμβαση που μπορεί να πραγματοποιηθεί μόνο εκεί, από έναν εξειδικευμένο παιδοκαρδιοχειρουργό και την ομάδα του. Η μεταφορά μου είναι δύσκολη γιατί χρειάζονται ιδιαίτερες συνθήκες στο αεροπλάνο για να μπορέσω να πετάξω. Όλα τα παραπάνω έχουν μεγάλο κόστος το οποίο η οικογένειά μου αδυνατεί να καλύψει".

Τα χρήματα συγκεντρώθηκαν σε μόλις μία εβδομάδα και ο μικρός Νέστορας βρίσκεται ήδη στις ΗΠΑ, προκειμένου να χειρουργηθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα