Δευτέρα 17 Ιουλίου 2017

Ισόβια στη «φόνισσα του Κορωπίου»

Ο εισαγγελέας είχε ζητήσει την ενοχή της κατηγορούμενης

Το δικαστήριο της απήγγειλε ισόβια συν ένα χρόνο κατά συγχώνευση για οπλοφορία και οπλοχρησία - Ξέσπασε σε κλάματα η 27χρονη μόλις άκουσε την απόφαση - Ούρλιαξε: «Μακάρι να γύριζα το χρόνο πίσω, μου στερούν τα παιδιά μου»
Το μεσημέρι της Δευτέρας η «φόνισσα του Κορωπίου» άκουσε το δικαστήριο να της απαγγέλλει ισόβια κάθειρξη συν ένα χρόνο κατά συγχώνευση. Συγκεκριμένα η 27χρονη δέχτηκε ένα χρόνο για οπλοφορία και άλλον ένα για οπλοχρησία οι οποίοι συγχωνεύθηκαν.

Τι δήλωσε η πολιτική αγωγή
Ο συνήγορος πολιτικής αγωγής, Αποστόλης Λύτρας δήλωσε στο protothema.gr: «Η ποινή είναι αυτή της ισόβιας κάθειρξης.
Η οικογένεια αισθάνεται απολύτως δικαιωμένη. Στο δικαστήριο αναλύθηκε ακριβώς το πώς έγινε το στυγερό έγκλημα, αποδείχθηκε η προμελέτη, καθώς το μαχαίρι είχε αγοραστεί από την κατηγορούμενη, την προηγούμενη μέρα και εν ψυχρώ δολοφόνησε το θύμα της.
Επίσης, εκτός από την άτυχη γυναίκα, δολοφόνησε και τις ψυχές των παιδιών του θύματος, που βρέθηκαν μπροστά στο στυγερό έγκλημα»
Δηλώσεις από το συνήγορο της καταδικασθείσας
Μετά το άκουσμα της απόφασης, ο δικηγόρος της 27χρονης, Βασίλης Ταουξής, δήλωσε στο protothema.gr: «H Νικολέτα παρακαλάει να μπορούσε να γυρίσει το χρόνο πίσω.
Τη δίκασαν όχι με τα στοιχεία, αλλά για προφανείς λόγους σκοπιμότητας, γιατί έπρεπε να ικανοποιηθεί η οικογένεια της παθούσης και να στείλουν μήνυμα σε όλη την κοινωνία ότι για κανένα λόγο δεν αφαιρείται μια ζωή.
Βέβαια σε άλλες ειδεχθείς υποθέσεις, π.χ. Σεργιανόπουλος, αναγνωρίστηκε από το δικαστήριο, ελαφρυντικό, ενώ στη Νικολέτα δεν αναγνωρίστηκε κανένα. Θα δώσουμε τον αγώνα μας στο Εφετείο».
Τι είπε η εισαγγελέας στη δίκη
Κατά την αγόρευσή της η εισαγγελέας της έδρας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Αθηνών επισήμανε ότι ήταν αποφασισμένη να σκοτώσει η «φόνισσα του Κορωπίου» το βράδυ εκείνο της 3ης Αυγούστου 2016, όταν έμπαινε στο σπίτι της εν διαστάσει συζύγου του συντρόφου της, ενώ τόνισε ότι «ήταν ένα προσχεδιασμένο έγκλημα» και προσέθεσε πρόκειται για ένα έγκλημα βίαιο που διεπράχθη από μια νεαρή μητέρα.

Η εισαγγελέας ζήτησε την ενοχή της κατηγορουμένης για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.

Ειδικότερα, η εισαγγελέας της έδρας στην αγόρευση αναφέρθηκε στην χρόνια αντιδικία της κατηγορούμενης με το θύμα. Η παράλληλη σχέση που είχε επιλέξει να διατηρεί ο 41χρονος σύζυγος του θύματος και με τις δυο γυναίκες ήταν ο λόγος που έρχονταν σε αντιπαράθεση.

«Η κατηγορουμένη τον γνώρισε σε πολύ μικρή ηλικία, είχε αναπτύξει αισθηματικό δεσμό μαζί του και τη δική της οικογένεια και επιζητούσε διακαώς την κοινωνική αποκατάσταση και την αναγνώριση των παιδιών της» περιέγραψε η εισαγγελέας η οποία εξέφρασε την πεποίθηση ότι αυτό που ώθησε την 27χρονη στο έγκλημα ήταν το γεγονός ότι ο 41χρονος θέλησε να επικοινωνήσει με τα δυο παιδιά που είχε αποκτήσει με τη σύζυγο του η οποία είχε αποφασίσει να προχωρήσει τη ζωή της παίρνοντας διαζύγιο και εξασφαλίζοντας μια καλή διατροφή.

Παράλληλα, η εισαγγελέας κατά την αγόρευσή της, επιχείρησε να αποδομήσει έναν προς έναν όλους τους ισχυρισμούς της 27χρονης κατηγορουμένης που θέλησε να πείσει το δικαστήριο ότι την ώρα που έστρεφε το μαχαίρι σε βάρος του θύματος της βρισκόταν σε άμυνα προσπαθώντας να προστατεύσει το 2χρονο παιδί της που βρισκόταν μέσα στο αυτοκίνητό της. Σύμφωνα με την εισαγγελική λειτουργό «άλλα προκύπτουν, όμως από τις μαρτυρικές καταθέσεις».

Ενδεικτικές και χαρακτηριστικές είναι οι αναφορές που έκανε η εισαγγελέας της έδρας:

-Ξεχωρίζει η κραυγή του θύματος «φύγε από το σπίτι μου». Τα παιδιά σπεύδουν ειδοποιούν τον πατέρα τους, προσπαθούν να της πάρουν το μαχαίρι. Δεν ταιριάζουν με τα γεγονότα που περιγράφει τα πλήγματα που έχει δεχθεί η θανούσα.
-Η γυναίκα επλήγη από πίσω. Η κατηγορούμενη είναι σίγουρα πάνω από τη θανούσα. Χτυπάει με πρόθεση να επιφέρει το θάνατό της.
- Στα πλήγματα που έχει καταφέρει υπάρχει και αναστροφή του μαχαιριού. Γύρισε το μαχαίρι στην πληγή.
-Επιθυμούσε το θάνατό της. Η κατηγορούμενη είχε ήδη το κοφτερό μαχαίρι μαζί της, δεν ήταν τυχαία στα ψώνια της, ήταν δίπλα της.
-Πώς κατάφερε να το βγάλει εκείνη την ώρα από τη σκληρή θήκη του.
-Ήταν ένα προσχεδιασμένο έγκλημα.

Σε άλλο σημείο της αγόρευσής της η εισαγγελέας τόνισε ότι όλα έχουν γίνει μέσα στο σπίτι απαντώντας στις αιτιάσεις της κατηγορούμενης ότι το θύμα τη σταμάτησε έξω από το σπίτι της, της επιτέθηκε και της επέφερε εκεί τα πρώτα πλήγματα.

Ακόμη, θέλοντας να καταδείξει η εισαγγελέας η προθέσεις της κατηγορουμένης επισήμανε: «Έγκλημα βίαιο, με σωματική επαφή, με αίμα και την παρουσία τριών παιδιών. Η ίδια έκανε αναφορά στη μητρότητα, όμως αγνόησε την ύπαρξη του ίδιου του παιδιού της».

Η εισαγγελέας καταλήγοντας ζήτησε την ενοχή της κατηγορουμένης για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα