Παρασκευή 14 Ιουλίου 2017

Στους Γαργαλιάνους ο επιστάτης της Δ.Ε. Κυπαρισσίας για να «ξεβρομίσει» ο τόπος;

Στους Γαργαλιάνους προτίθεται να μετακινήσει ο δήμαρχος Τριφυλίας (ατύπως, προφορικώς και ανυπογράφως) τον επιστάτη εργατοτεχνικού προσωπικού της Δημοτικής Ενότητας Κυπαρισσίας και των Δ.Ε. Αυλώνος, Αετού και Τριπύλης, για να «ξεβρομίσει» ο τόπος από το σκουπιδαριό, σύμφωνα με «διαρροές» της Δημοτικής Αρχής Τριφυλίας!
Όσο απίστευτο κι αν φαντάζει, είναι η πραγματικότητα στο Δήμο Τριφυλίας, σύμφωνα με κύκλους της Δημοτικής Αρχής, και η οποία αναδεικνύει την προβληματική και στρεβλή λειτουργία των υπηρεσιών του Δήμου Τριφυλίας στη Δημοτική Ενότητα Γαργαλιάνων, ενώ φέρεται πως προκαλεί αντιδράσεις στην Κυπαρισσία.
Ποιοι φταίνε και σε ποιο βαθμό, πρέπει να ερευνηθεί και να πράξει αναλόγως η Δημοτική Αρχή Τριφυλίας, αλλά μεσούσης της καλοκαιρινής περιόδου να προτίθεται ο δήμαρχος να δώσει προφορική εντολή μετακίνησης στον επιστάτη μιας Δημοτικής Ενότητας (και ακόμα

τριών Δ.Ε.) να εγκαταλείψει τη θέση και το χώρο ευθύνης που έχει για μια άλλη Δημοτική Ενότητα, στην οποία υπάρχει και επιστάτης και αναπληρωτής επιστάτης, όχι μόνο δεν είναι σύνηθες φαινόμενο, αλλά πρωτάκουστο ή, ίσως, και ανήκουστο!
Κι όμως, όταν μόλις πριν από μία εβδομάδα γράψαμε στο «Θ» ότι συνεργείο υπαλλήλων, μηχανημάτων και οχημάτων της Δημοτικής Ενότητας Κυπαρισσίας, επί δύο μέρες, την προηγούμενη Δευτέρα και την προηγούμενη Τρίτη, «ξεβρόμιζαν» την παραλιακή οδό Μαραθόπολης – Τραγάνας, κάποιοι φέρεται να ενοχλήθηκαν. Η πραγματικότητα, όμως, είναι αυτή που αναφέραμε, πως για δύο μέρες - ακόμη και πέραν του ωραρίου - εργαζόμενοι και μηχανήματα από τη Δ.Ε. Κυπαρισσίας, μες στο λιοπύρι, έκαναν ό,τι δεν είχαν κάνει εδώ και καιρό εκείνοι που έπρεπε, δηλαδή να καθαρίσουν μια περιοχή κι ένα δρόμο της Τριφυλίας, που ιδίως τους καλοκαιρινούς μήνες έχει μεγάλο κυκλοφοριακό φόρτο.
Αφού ήδη το θέμα είχε τεθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας και η ντροπιαστική εικόνα της περιοχής είχε αναδειχθεί στα ΜΜΕ και τα social media, την προηγούμενη εβδομάδα η Δημοτική Αρχή Τριφυλίας «καθάρισε», επιτέλους, το σκουπιδαριό στην επαρχιακή οδό από τη Μαραθόπολη έως την Τραγάνα με μετακίνηση - «επιστράτευση» υπαλλήλων, μηχανημάτων και οχημάτων από τη Δημοτική Ενότητα Κυπαρισσίας.
Δεν πέρασαν, ωστόσο, λίγα εικοσιτετράωρα και ο τόπος γέμισε ξανά σκουπίδια. Κάτοικοι της περιοχής λένε ότι απορριμματοφόρα δεν πέρασαν για αποκομιδή τόσο τακτικά όσο θα έπρεπε. Άλλοι λένε ότι κάποιες μέρες πέρασαν, αλλά δε μάζεψαν όλα τα σκουπίδια. Άλλοι, πάλι, λένε ότι και δεν πέρασαν τακτικά και κάτοικοι της περιοχής πάνε και αδειάζουν τα σκουπίδια τους ενώ βλέπουν ότι οι κάδοι είναι γεμάτοι.
Ό,τι κι αν συμβαίνει, πρέπει να αντιμετωπίζεται άμεσα. Δεν είναι δυνατόν, όμως, για να αντιμετωπιστεί αυτή η κατάσταση στη Δ.Ε. Γαργαλιάνων, που δεν είναι καινούργια ούτε ανέκυψε από το πουθενά, να μετακινείται ο επιστάτης και συνεργείο της Δ.Ε. Κυπαρισσίας, επειδή εκείνοι που πρέπει να κάνουν τη δουλειά τους δεν την κάνουν ή επειδή επικρατεί ασυδοσία στον κόσμο, που πετάει όπου και όποτε να ’ναι τα σκουπίδια του.
Στη Δ.Ε. Γαργαλιάνων υπάρχει επιστάτης, όπως και αναπληρωτής επιστάτης, που ορίστηκαν με απόφαση του κ. Κατσίβελα για να ασκούν τις αρμοδιότητές τους και να εκτελούν τα καθήκοντά τους σε συνεργασία με τον τοπικό αντιδήμαρχο.
Μήπως περνάει από το μυαλό των παραγόντων της Δημοτικής Αρχής Τριφυλίας να μετακινηθούν υπάλληλοι και οχήματα και μηχανήματα από τις Δ.Ε. Κυπαρισσίας και Φιλιατρών στη Δ.Ε. Γαργαλιάνων για την καθαριότητα της περιοχής εκεί και να «πνιγούν» με τα σκουπίδια οι Δ.Ε. Κυπαρισσίας και Φιλιατρών; Αυτό αναρωτιούνται κάτοικοι και αυτοδιοικητικοί, σημειώνοντας ότι, ναι, ο Δήμος είναι ένας και ενιαίος, αλλά να είναι ένας και ενιαίος σε όλα και για όλους, κάτι που δε συμβαίνει με τα ανταποδοτικά τέλη καθαριότητας και φωτισμού. Αυτά, ως γνωστόν, δεν είναι ενιαία και οι κάτοικοι, οι επαγγελματίες και οι δημότες της Κυπαρισσίας πληρώνουν περισσότερα από κάθε άλλη Δημοτική Ενότητα Τριφυλίας, επί επτά συνεχόμενα χρόνια λειτουργίας του Δήμου Τριφυλίας. Αυτή, δε, η ανισοκατανομή συνιστά κατάφωρη αδικία και δεν είναι και καθ’ όλα σύννομη!

Του Ηλία Γιαννόπουλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα