Παρασκευή 21 Ιουλίου 2017

Σεισμός στην Κω: Η θάλασσα βγήκε στους δρόμους

Σεισμός στην Κω: Η θάλασσα βγήκε στους δρόμους

- "Μαύρη" Παρασκευή ξημερώνει για την Κω - Τουλάχιστον δυο νεκροί και δεκάδες τραυματίες από τον φονικό σεισμό
- Σεισμός 6,4 Ρίχτερ ταρακούνησε τα Δωδεκάνησα
- Η θάλασσα βγήκε στην στεριά ενώ συντρίμμια από κτίρια είναι σχεδόν παντού
- Ζημιές σε πολλά κτίρια και φόβοι για περισσότερους νεκρούς
- Δείτε τις συγκλονιστικές φωτογραφίες

Αντιμέτωπη με μία τραγωδία βρίσκεται η Κως. Ο φονικός σεισμός των 6,4 ρίχτερ που σημειώθηκε στα Δωδεκάνησα στη 01:31 τα ξημερώματα της Παρασκευής (21,07.2017) στοίχησε τη ζωή σε τουλάχιστον δυο ανθρώπους - τοπικά Μέσα κάνουν λόγο για τρεις νεκρούς - και άφησε πίσω του δεκάδες τραυματιες - οι πληροφορίες μιλούν για 30 - και ζημιές.



Ο σεισμός ήταν τόσο ισχυρός που η θάλασσα βγήκε στην στεριά ενώ το νησί γέμισε στα συντρίμμια. Οι ζημιές στο ελληνικό νησί είναι πολλές ενώ εκφράζονται φόβοι για αύξηση των νεκρών. Μάλιστα, υπάρχουν μαρτυρίες πως κόπηκε και το ρεύμα.


Λόγω του φονικού σεισμού το λιμάνι στην Κω υπέστη σοβαρές υλικές ζημιές, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να καταπλεύσει το Blue Star Πάρος το οποίο συνεχίζει το δρομολόγιο του. Η Πυροσβεστική είναι στο πόδι ενώ μέχρι στιγμής έχουν απεγκλωβίσει τρεις πολίτες.


Έξι λεπτά αργότερα από τον μεγάλο φονικό σεισμό των 6,4 ρίχτερ, στη 01:38, σημειώθηκε ακόμη ένας ισχυρός σεισμός μεγέθους 5,1 ρίχτερ.



Ο φονικός σεισμός ταρακούνησε σχεδόν όλα τα Δωδεκάνησα, ωστόσο έγινε κυρίως αισθητός στη Ρόδο και στη Κω. Το επίκεντρο του σεισμού ήταν στην θαλάσσια περιοχή μεταξύ Ρόδου και Κω, κοντά στις τουρκικές ακτές. Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, ο σεισμός σημειώθηκε σε εστιακό βάθος 10 χλμ.


Ο επίσης μεγάλος σεισμός των 5,1 ρίχτερ σημειώθηκε στο θαλάσσιο χώρο ανατολικά των Λειψών, και είχε και αυτός εστιακό βάθος 10 χιλιόμετρα. Στην περιοχή όπου σημειώθηκε ο πρώτος σεισμός (σ.σ. 6,4 Ρίχτερ) έχουν ακολουθήσει αρκετοί μετασεισμοί, με τους μεγαλύτερους να έχουν ένταση 4,6 και 4,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ. 
Όπως αναφέρουν τα τουρκικά ΜΜΕ οι κάτοικοι του Μποντρούμ (Αλικαρνασσός) βγήκαν στους δρόμους, καθώς ο σεισμός σημειώθηκε στα ανοιχτά της παραθαλάσσιας τουρκικής πόλης ενώ δεν έχουν αναφερθεί για την ώρα τραυματισμοί.
Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ - Φωτογραφίες από aegeanews.gr και  kosnews24

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα