Δευτέρα 17 Ιουλίου 2017

Τακτοποίηση αυθαιρέτων με κοινωνικά κριτήρια

Τακτοποίηση αυθαιρέτων με κοινωνικά κριτήριαΓια τακτοποίηση αυθαιρέτων με κοινωνικά κριτήρια και καινούργιο θεσμικό πλαίσιο κάνει λόγο ο Γιώργος Σταθάκης σε συνέντευξή του στην Εφ.ΣΥΝ. ενόψει της ψήφισης του νέου νομοσχεδίου για τα αυθαίρετα.
"...Διαμορφώνει ένα πλαίσιο με το οποίο τίθενται κάποια κοινωνικά και άλλα κριτήρια που δεν υπήρχαν στο παρελθόν [...] Αλλάζει τη διαδικασία των αδειοδοτήσεων και αντιμετώπισης του θέματος των αυθαιρέτων από τούδε και στο εξής [...] Απλοποιούμε τη διαδικασία έκδοσης οικοδομικών αδειών, μεταφέρουμε ένα μέρος των ελέγχων από την πολεοδομία στους μηχανικούς, συστηματοποιούμε τον τρόπο με τον οποίο θα γίνονται εφεξής οι διαδικασίες ελέγχου και για πρώτη φορά διαφοροποιούμε αυτόν που αδειοδοτεί από αυτόν που ελέγχει" εξηγεί ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος.
Αναφορικά με το κτηματολόγιο, σημειώνει ότι "θα φτιάξουμε πρώτη φορά ενιαίο φορέα Κτηματολογίου ένα νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου το οποίο θα έχει τη νομική διάσταση που ανήκει σήμερα στα υποθηκοφυλακεία αλλά και τη χωρική που επωμίζονται τα κτηματολογικά γραφεία [...] Το Κτηματολόγιο θα διαμορφώσει ένα νέο πλαίσιο για την αντιμετώπιση των αυθαιρέτων γιατί για πρώτη φορά θα έχουμε όλα τα εργαλεία και τις δυνατότητες να προχωρήσουμε σε ένα νέο χωροταξικό σχεδιασμό της χώρας".
"Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η οικονομία έχει σταθεροποιηθεί" λέει ο κ Σταθάκης συμπληρώνοντας ότι "αυτό σημαίνει ότι η ανάκαμψη είναι εφικτή και αυτό είναι το ελπιδοφόρο σενάριο για την επόμενη μέρα. Παράλληλα, εκτιμά ότι η ανεργία θα υποχωρήσει σύντομα κάτω από το ψυχολογικό όριο του 20%.
Αναφερόμενος στη Δικαιοσύνη, ο υπουργός παρατηρεί ότι "η Δικαιοσύνη είναι τελείως ανεξάρτητη και εκ των πραγμάτων έχει θεσμικό ρόλο που συνομολογεί και ελέγχει τη νομοθετική δραστηριότητα".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα