Σάββατο 15 Ιουλίου 2017

Επιμένει η Β. Θάνου: Υποκριτική η αντίδραση ορισμένων

Επιμένει η Βασιλική Θάνου στη θέση της ότι είναι «υποκριτική» η αντίδραση που εκφράζεται από ορισμένους για τον διορισμό της στο γραφείο του πρωθυπουργού λίγες ημέρες μετά τη συνταξιοδότησή της.
Ειδικότερα, μιλώντας στην εφημερίδα Παραπολιτικά αναφέρει: «Περιέργως πέρασαν στην επίθεση ενώ φαίνεται να ξεχνούν ότι ο μετέπειτα υπουργός επί κυβέρνησης Παπαδήμου, αντιπρόεδρος του ΣτΕ, Γιώργος Σταυρόπουλος, 20 ημέρες μετά τη συνταξιοδότηση του και συγκεκριμένα στις 20 Ιουλίου διορίστηκε στην ίδια θέση επί πρωθυπουργίας του κυρίου Γεωργίου Παπανδρέου».
Την ίδια ώρα, συνεχίζονται οι αντιδράσεις της αντιπολίτευσης για τον διορισμό Θάνου στο πρωθυπουργικο γραφείο με τον αντιπρόεδρο της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδη να υποστηρίζει ότι είναι μεν νόμιμη η τοποθέτηση της αλλά όχι ηθική και ότι «μυρίζει από μακριά πολιτική συναλλαγή».
Υπενθυμίζεται ότι η κόντρα Θάνου-ΝΔ ξεκίνησε χθες μετά τις δηλώσεις που έκανε η κ. Θάνου σε ρ/φ σταθμό. Στη συνέντευξή της η κ. Θάνου υπεραμύνθηκε της απόφασής της

να αναλάβει καθήκοντα προϊσταμένης στη νομική υπηρεσία της Γενικής Γραμματείας του Πρωθυπουργού η Βασιλική Θάνου. Την ίδια στιγμή, εξαπέλυσε επίθεση στη ΝΔ, ενώ υποστήριξε ότι κανείς δεν δικαιούται να της καταλογίζει πελατειακή σχέση με την κυβέρνηση.
Άμεση ήταν η απάντηση του Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, η οποία με ανακοίνωσή του Γραφείου Τύπου της αναφέρει τα εξής:
«Η σύμβουλος του πρωθυπουργού κυρία Θάνου δίνει δείγματα γραφής στον προϊστάμενό της και επιβεβαιώνει τα κριτήρια του διορισμού της με επιθέσεις εναντίον της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Αποδεικνύει ότι προσελήφθη στο Μαξίμου για το ιστορικό της. Ιστορικό που δείχνει πόσο υπονομευτικά προς τη Δικαιοσύνη και υποστηρικτικά προς την Κυβέρνηση έχει δράσει. Άξια τα οδοιπορικά της…».
Ανακοίνωση για το θέμα εξέδωσε και το Ποτάμι: «Η κυρία Θάνου λέει ότι “ουδείς δικαιούται να καταλογίζει συναλλαγή ή πελατειακή σχέση μεταξύ της ίδιας και της κυβέρνησης”. Πώς να μη συμβαίνει αυτό όταν η ανάδειξή της στη θέση της Προέδρου του Αρείου Πάγου ήταν κυβερνητική επιλογή, όταν λειτούργησε ως κυβερνητικός υποστηρικτής κι όταν την επομένη της συνταξιοδότησή της και ύστερα από την γενική κατακραυγή δεν παρατάθηκε η παραμονή της στο δικαστικό σώμα, διορίστηκε επικεφαλής του Νομικού Γραφείου του Πρωθυπουργού; Όλα αυτά τι δείχνουν;
Δεν δείχνουν πολιτική συναλλαγή και πελατειακή σχέση και μάλιστα όταν η κυρία Θάνου ήταν εν ενεργεία Πρόεδρος του Αρείου Πάγου; Γιατί κανείς δεν πιστεύει ότι η συμφωνία έκλεισε τις λίγες μέρες που μεσολάβησαν από την αποχώρησή της. Ο δικαστής όχι μόνο πρέπει να είναι ανεξάρτητος, αλλά πρέπει να φροντίζει να το δείχνει κιόλας» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα