Παρασκευή, 7 Ιουλίου 2017

Νοσοκομειακές μετακινήσεις

Νοσοκομειακές μετακινήσειςΗ μετακίνηση ενός χειρουργού από το Νοσοκομείο της Κυπαρισσίας στην Καλαμάτα προκάλεσε αντιδράσεις.
Οι τοπικοί παράγοντες της Τριφυλίας μέσα από αυτή την κίνηση διαβλέπουν υποβάθμιση του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας εν μέσω καλοκαιριού. Οι υπόλοιποι θεωρούν ότι η κίνηση αυτή είναι η ανταπόδοση μετά το γνωστό χειρουργείο της Ζακύνθου. Με άλλα λόγια, ο γιατρός ήθελε να μετακινηθεί και αυτό έγινε με πρόσχημα την αναπλήρωση του συντονιστή της Χειρουργικής της Καλαμάτας. Όπως επισημαίνεται μάλιστα από γνωρίζοντες και άλλες κλινικές δεν έχουν συντονιστές και αναπληρωτές και μια χαρά συνεχίζουν να λειτουργούν με... κενό.
Με αφορμή πάντως και αυτό το γεγονός επανέρχεται το ζήτημα της λειτουργίας του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας. Μπορεί το συγκεκριμένο νοσοκομείο να συνεχίσει να λειτουργεί ως αυτόνομο νοσοκομείο; Μήπως έχουν ωριμάσει οι συνθήκες για μια έντιμη συζήτηση για το ποιες κλινικές θα λειτουργούν και ποια περιστατικά θα αντιμετωπίζονται και πού; Πόσα περιστατικά χειρουργούνται στην Κυπαρισσία και πόσα μεταφέρονται στην Καλαμάτα και σε άλλα νοσοκομεία; Τι κόστος έχουν όλα αυτά και ποιο το όφελος; Αρκετά δεν έχει κρατήσει το κρυφτούλι; Πότε θα γίνει
επιτέλους μια έντιμη συζήτηση; Η τοπική κοινωνία δεν χρειάζεται να ανησυχεί. Καλύτερα είναι να πάει ένας ασθενής σε ένα οργανωμένο νοσοκομείο παρά να μένει κάπου που όλοι κοιτάζουν πώς να περάσει η ώρα να φύγουν ή να μετακινηθούν σε μεγαλύτερο νοσοκομείο.
Γιώργος Παναγόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα