Πέμπτη 20 Ιουλίου 2017

ΟΓΑ: Σήμερα η καταβολή των οικογενειακών επιδομάτων

Σήμερα, Πέμπτη 20 Ιουλίου, καταβάλλονται τα οικογενειακά επιδόματα Β’ τριμήνου 2017 στους δικαιούχους που υπέβαλαν αίτηση Α21 μέχρι τις 30 Ιουνίου και πληρούν τις προϋποθέσεις, όπως ανακοίνωσε η διοίκηση του ΟΓΑ.
Την ίδια ημέρα πληρώνονται εκκρεμείς αιτήσεις παλαιότερων ετών. Αυτή η πληρωμή αφορά συνολικά 574.505 δικαιούχους και η δαπάνη ξεπερνά τα 190 εκατ. ευρώ.
Πρόκειται για τη μεγαλύτερη Β’ δόση τόσο σε πλήθος δικαιούχων, όσο και σε ύψος ποσού, που έχει καταβληθεί από το 2013, όταν άρχισαν να πληρώνονται τα νέα οικογενειακά επιδόματα, διευκρινίζει η διοίκηση του ΟΓΑ.
Ειδικότερα, το ενιαίο επίδομα στήριξης τέκνων και το ειδικό επίδομα τρίτεκνων-πολύτεκνων οικογενειών θα εισπράξουν, στο πλαίσιο της πληρωμής Β’ τριμήνου, 574.505 οικογένειες δικαιούχων έναντι 476.887 το 2016, αύξηση μεγαλύτερη από 20%.
Το σύνολο των τρίτεκνων και πολύτεκνων οικογενειών δικαιούχων ξεπερνά τις 90.000. Εξ’ αυτών, οι τρίτεκνοι είναι 76.332.
Επιπλέον των αιτήσεων του 2017, ο ΟΓΑ επεξεργάστηκε 18.362 εκκρεμείς αιτήσεις προηγούμενων ετών. Οι συγκεκριμένες οικογένειες θα πάρουν τα επιδόματα που δικαιούνται αναδρομικά με την πληρωμή της Β’ δόσης 2017.

Φέτος, ο ΟΓΑ έχει ήδη εκκαθαρίσει και συνολικά πληρώσει περισσότερες από 63.000 εκκρεμείς αιτήσεις (45.000 στην Α’ δόση και 18.362 στη Β’ δόση). Πρόκειται για αιτήσεις, κυρίως, του 2016 και του 2015, αλλά και παλαιότερες, για τις οποίες οι δικαιούχοι δεν είχαν προσκομίσει τα απαραίτητα δικαιολογητικά ή αυτά που είχαν προσκομίσει ήταν ελλιπή.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, οι υπηρεσίες εργάζονται εντατικά, οι έλεγχοι και οι ηλεκτρονικές διασταυρώσεις συνεχίζονται, οι δικαιούχοι ενημερώνονται για την ανάγκη προσκόμισης τυχόν συμπληρωματικών δικαιολογητικών, ώστε να προχωρήσει περαιτέρω η εκκαθάριση εκκρεμών αιτήσεων, ταυτόχρονα, με την επεξεργασία των Α21 που υποβλήθηκαν, μετά την 30η Ιουνίου 2017 και θα υποβάλλονται στην Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) (taxisnet) τους επόμενους μήνες. Για όσες αιτήσεις συνεχίζεται ο έλεγχος λόγω και ελλιπών δικαιολογητικών και για όσες υποβλήθηκαν ή θα υποβληθούν από 1η Ιουλίου 2017 και μετά, η πληρωμή παραπέμπεται στη δόση του Γ’ τριμήνου.

Ο ΟΓΑ θα ειδοποιήσει με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο όσους πρέπει να προσκομίσουν συμπληρωματικά δικαιολογητικά, αλλά, ταυτόχρονα, καλεί όλους τους ενδιαφερόμενους να επισκεφτούν την ιστοσελίδα του (www.oga.gr, πεδίο «Πληροφορίες Αιτήσεων Οικογενειακών Επιδομάτων»), προκειμένου να ενημερωθούν σχετικά. – ΑΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα