Τρίτη 8 Αυγούστου 2017

Πίσσα στο δρόμο του Αϊ-Λαγούδη

 Την Παρασκευή έγιναν, επιτέλους, έπεσε πίσσα κι έγιναν εργασίες ασφαλτόστρωσης στο «ξηλωμένο» και σκαμμένο τμήμα του παραλιακού δρόμου του Αϊ-Λαγούδη Κυπαρισσίας, μπροστά στο Δημοτικό Τουριστικό Περίπτερο. 
Εργασίες οι οποίες προβλέπονταν να υλοποιηθούν στο πλαίσιο εκτέλεσης του έργου «Ανάπλαση κοινοχρήστων χώρων παραλιακής Κυπαρισσίας». Το έργο αφορούσε στην ανάπλαση των κοινοχρήστων χώρων της παραλιακής της Κυπαρισσίας και σύμφωνα με τη μελέτη του, επρόκειτο να κατασκευαστεί πεζοδρόμιο με κυβόλιθους στο ανατολικό μέρους της παραλιακής, να τοποθετηθούν φωτιστικά σώματα με λαμπτήρες LED, να τοποθετηθούν νέα πίλλαρ οδοφωτισμού και να αποξηλωθεί το παλιό και να αποξηλωθεί τμήμα πεζοδρομίου που θα ρυμοτομούνταν, μπροστά ακριβώς από το Τουριστικό Περίπτερο και το τμήμα αυτό επρόκειτο να ασφαλτοστρωθεί. 
Ο αρχικός συνολικός προϋπολογισμός του έργου ήταν 50.000 ευρώ εκ των οποίων προβλέπονταν και προϋπολογίζονταν για Δαπάνη Εργασιών 29.424 ευρώ. Στις 26 Ιουλίου 2016 διενεργήθηκε ο πρόχειρος µειοδοτικός διαγωνισμός για την ανάδειξη μειοδότη για την εκτέλεση του έργου «Ανάπλαση Κοινοχρήστων Χώρων Παραλιακής Κυπαρισσίας». Κατά την διαδικασία του διαγωνισµού προσήλθαν και κατέθεσαν, ενώπιον της Επιτροπής, φάκελο δικαιολογητικών συμμετοχής και φάκελο οικονοµικής προσφοράς, οκτώ (8) ενδιαφερόμενοι και ο ανάδοχος του έργου ανεδείχθη µε συνολική τιµή προσφοράς 29.000,00€ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 24%) και µε µέσο ποσοστό έκπτωσης 42% επί του προϋπολογισμού της µελέτης . 
Στις 15 Σεπτεμβρίου 2016 υπεγράφη, μεταξύ του δημάρχου Τριφυλίας και εκπροσώπου της αναδόχου Κοινοπραξίας, η σύμβαση κατασκευής του έργου με την ολική προθεσμία εκτέλεσης των εργασιών να ορίζεται στους τρεις (3) μήνες από την υπογραφή της σύμβασης και, συνεπώς, το έργο πρέπει να έχει περατωθεί στις 14 Δεκεμβρίου 2016. Η υλοποίηση του έργου καθυστέρησε επί μήνες και από τη Δημοτική Αρχή Τριφυλίας λένε ότι το έργο της ασφαλτόστρωσης «βγήκε» από αυτό το έργο και αυτή την εργολαβία και «μπήκε» στο έργο «Δημοτική οδοποιία Κυπαρισσίας». 
Η επαναληπτική δημοπρασία (χρειάστηκαν δύο δημοπρασίες) του έργου της «Δημοτικής οδοποιίας Κυπαρισσίας» διεξήχθη στις 23 Αυγούστου και ο ανάδοχος κατασκευής του έργου ανεδείχθη με μέση έκπτωση 58,85%. Η σύμβαση κατασκευής του έργου, μεταξύ του δημάρχου Τριφυλίας και εκπροσώπου της αναδόχου εταιρείας υπεγράφη στις 13 Σεπτεμβρίου 2017 και η ολική προθεσμία εκτελέσεως των εργασιών καθοριζόταν σε δύο μήνες από την υπογραφή της σύμβασης και συνεπώς το έργο της δημοτικής οδοποιίας – στο οποίο από τη δημοτική Αρχή λένε ότι «μπήκε» και η ασφαλτόστρωση τμήματος του παραλιακού δρόμου στο σκαμμένο κομμάτι μπροστά στο Τουριστικό – έπρεπε να περατωθεί στις 12 Νοεμβρίου 2016. Από τις 12 Νοεμβρίου 2016, αλλά και τις 14 Δεκεμβρίου 2016, παρήλθαν 9 ολόκληροι μήνες και 8 ολόκληροι μήνες αντίστοιχα, μέχρις ότου μόλις προχθές να πέσει πίσσα στο σκαμμένο παραλιακό δρόμου του Αϊ-Λαγούδη Κυπαρισσίας μπροστά στο Τουριστικό και, φυσικά, προηγήθηκαν αλλεπάλληλα δημοσιεύματα στον τοπικό τύπο – και στο «Θ» - και έντονες διαμαρτυρίες κατοίκων, επισκεπτών και δημοτικών και τοπικών συμβούλων της Κυπαρισσίας. Το έργο, ωστόσο, έγινε, έστω και μετά από πολύμηνη (και εξωσυμβατική) καθυστέρηση. Έγινε, όμως, όπως έπρεπε να γίνει και όπως πρέπει να υλοποιούνται έργα ασφαλτοστρώσεως ή, μήπως, με τις βροχές θα αρχίσει να «ξηλώνεται» η πίσσα στο σημείο εκείνο; 
Του Ηλία Γιαννόπουλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα