Κυριακή, 6 Αυγούστου 2017

Σημαντική υπέρβαση στόχων στα δημόσια έσοδα με στηρίγματα ΦΠΑ και τουρισμό


Αποτέλεσμα εικόνας για Σημαντική υπέρβαση στόχων στα δημόσια έσοδα με στηρίγματα ΦΠΑ και τουρισμό

Το πρώτο εξάμηνο τα έσοδα ανήλθαν σε 13,6 δισεκατομμύρια ευρώ, 11,5% καλύτερα σε σχέση με τον στόχο. Τα θετικά μηνύματα από τα έσοδα συμπίπτουν με την άνοδο των τουριστικών αφίξεων σε δημοφιλείς νησιωτικούς προορισμούς.

Σημαντική υπέρβαση των μνημονιακών στόχων καταγράφηκε στα δημόσια έσοδα το πρώτο εξάμηνο του έτους, με σημαντικούς παράγοντες την τόνωση των εισπράξεων από τον ΦΠΑ και την αύξηση των τουριστικών αφίξεων.
Σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία, την περίοδο Ιανουαρίου - Ιουνίου τα έσοδα ανήλθαν σε 13,6 δισεκατομμύρια ευρώ, 11,5% καλύτερα σε σχέση με τον στόχο.
Οι εισροές από ΦΠΑ υπερέβησαν τον στόχο κατά 3,5%, φτάνοντας στα €5,1 δισεκατομμύρια.
Τα θετικά μηνύματα από τα έσοδα συμπίπτουν με την άνοδο των τουριστικών αφίξεων σε δημοφιλείς νησιωτικούς προορισμούς στο Αιγαίο Πέλαγος, παρά το γεγονός ότι το πρώτο εξάμηνο δεν περιλαμβάνει το απόγειο της θερινής περιόδου.Η μεγαλύτερη αύξηση παρατηρήθηκε στη Σαντορίνη, όπου οι αφίξεις ήταν 32% περισσότερες σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Στην Πάρο η αύξηση έφτασε το 19% ενώ στην Ρόδο το 16%.

Πιο υποτονική ήταν η αύξηση των τουριστών στην Κρήτη, με τα Χανιά (+7%) και το Ηράκλειο (+3%) να μένουν σε μονοψήφια επίπεδα, παρά το γεγονός ότι το νησί έχει μεγαλύτερη τουριστική σεζόν.

Αντίθετα, σημαντική πτώση καταγράφηκε στη Λέσβο, επίκεντρο της προσφυγικής κρίσης, όπου οι αφίξεις έπεσαν κατά 22% σε σχέση με το πρώτο εξάμηνο του 2016.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα