Σάββατο 5 Αυγούστου 2017

'Ερευνα: Το ευέλικτο ωράριο εργασίας σημαντικός παράγοντας στη λήψη αποφάσεων καριέρας

Νέα στοιχεία παγκοσμίως για τις προτιμήσεις στην ευελιξία του προγράμματος εργασίας αναδεικνύει έρευνα της ManpowerGroup Solutions.
Συγκεκριμένα, τα δύο τρίτα των υποψηφίων πιστεύουν ότι δεν χρειάζονται να βρίσκονται στο γραφείο για να ολοκληρώσουν την εργασία τους, ποσοστό που αποδεικνύει ότι η ευελιξία του τόπου εργασίας έχει καταστεί σημαντική προτεραιότητα. Στην πραγματικότητα, σχεδόν το 40% παγκοσμίως των υποψηφίων αναφέρουν ότι το ευέλικτο ωράριο εργασίας αποτελεί ένας από τους τρεις σημαντικούς παράγοντες στη λήψη αποφάσεων καριέρας.
Η ManpowerGroup Solutions ρώτησε περίπου 14.000 άτομα σε 19 χώρες, τι έχει σημασία για αυτούς στη διαδικασία αναζήτησης εργασίας. Σε ότι αφορά στην ευελιξία στο εργασιακό χώρο, η έρευνα καταδεικνύει τα παρακάτω:
- Οι ευέλικτοι χρόνοι άφιξης και αποχώρησης και η πλήρης απασχόληση από το σπίτι ή σε οποιαδήποτε άλλη τοποθεσία είναι γενικά οι πιο επιθυμητοί τύποι ευέλικτων πολιτικών στο χώρο εργασίας. Διεθνώς το 26% των υποψηφίων αναφέρουν ότι οι ευέλικτοι χρόνοι άφιξης και αποχώρησης είναι οι πιο σημαντικοί, ενώ ακολουθεί το 22% των υποψηφίων οι οποίοι επιλέγουν να εργάζονται από το σπίτι ή οποιαδήποτε άλλη τοποθεσία.
- Η αύξηση της σημασίας του ευέλικτου εργασιακού ωραρίου πηγάζει από ένα ευρύ φάσμα τοπικών παραγόντων οι οποίοι περιλαμβάνουν: την παρουσία πολυεθνικών εταιρειών ή εργατικών σωματείων, την επιρροή των εταιρειών υψηλής τεχνολογίας στην αγορά, τη σύνθεση του εργατικού δυναμικού, όπως το ποσοστό των Millennials και τη συμφόρηση είτε των υποδομών ή των δημόσιων συγκοινωνιών που μπορεί να επηρεάσουν τους χρόνους μετακίνησης.

Γνωρίζοντας πώς η ευελιξία του εργασιακού ωραρίου είναι προτεραιότητα για τους σημερινούς υποψηφίους, η ManpowerGroup Solutions προτείνει 4 βασικά και πρακτικά βήματα για τους εργοδότες που δραστηριοποιούνται μέσα σε έναν κόσμο ευέλικτων τύπων εργασίας:

- Μικρά και απλά βήματα. Μια επιχείρηση δεν χρειάζεται να πραγματοποιήσει απότομα τη μετάβαση από το παραδοσιακό στο εικονικό χώρο εργασίας. Βήματα απλά, όπως η αλλαγή του ωραρίου, π.χ 10 π.μ. - 7 μ.μ. ή ο ορισμός ενός αριθμού ημερών που οι εργαζόμενοι έχουν τη δυνατότητα να εργαστούν από το σπίτι, ως αντίβαρο των αυξημένων χρόνων μετακίνησης.

- Ομαλοποίηση των υπαρχουσών πολιτικών ευέλικτου προγράμματος. Εξουδετερώστε το στιγματισμό χρήσης ευέλικτου ωραρίου, αλλάζοντας την εταιρική κουλτούρα, ώστε η εργασία εκτός γραφείου να είναι αποδεκτή. Ξεκινάει από την κορυφή - οι ηγέτες πρέπει να είναι διαφανείς και να διοικούν δίνοντας το παράδειγμα.

- Ευθυγράμμιση κινήτρων με αποτελέσματα. Η αντικατάσταση των απαιτήσεων φυσικής παρουσίας με τη σύνδεση σε ένα εικονικό ιδιωτικό δίκτυο (VPN) μπορεί να εκληφθεί από τους εργαζόμενους ως ψεύτικο. Αντίθετα, με τον ορισμό στόχων και προθεσμιών - εάν οι εργαζόμενοι τα τηρήσουν, οι εργοδότες μπορούν να ανησυχούν λιγότερο για το χτύπημα της κάρτας εισόδου και εξόδου από την εταιρεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα