Παρασκευή 4 Αυγούστου 2017

Μεσσηνία: Δήλωσε άγνοια για την παιδική πορνογραφία ο κατηγορούμενος συνταξιούχος του ΟΤΕ

Θύμα της άγνοιάς του επικαλέστηκε ότι έπεσε ο 65χρονος συνταξιούχος του ΟΤΕ, ο οποίος κατηγορείται για διακίνηση υλικού παιδικής πορνογραφίας ανηλίκου μέσω Διαδικτύου, και χθες αφέθηκε ελεύθερος υπό όρους μετά την απολογία του.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο κατηγορούμενος υποστήριξε απολογούμενος στην ανακρίτρια Καλαμάτας ότι μπήκε σε ένα chat room, χωρίς να γνωρίζει τι ακριβώς είναι αυτό και σε ποιους ανθρώπους απευθύνεται. Επικαλέστηκε δε, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ότι κατά λάθος άνοιξε το φωτογραφικό αρχείο με το μωρό πάνω στο οποίο ασελγεί μια γυναίκα και αυτό αποθηκεύτηκε αυτόματα στον προσωπικό του υπολογιστή. Στην προσπάθειά του δε να το κλείσει, δεν κατάλαβε -ισχυρίστηκε- ότι κλικάροντάς το, αυτό ανέβηκε στην ιστοσελίδα με υλικό πορνογραφίας ανηλίκων, απ' όπου ο οργανισμός NCMEC (National Center for Missing and Exploited Children) που εδρεύει στις ΗΠΑ "τσίμπησε" πέρυσι στις 2 Ιουλίου τα ηλεκτρονικά ίχνη του, και έτσι κατέληξε κατηγορούμενος. Με τον ίδιο τρόπο, δηλαδή τυχαία, και την ίδια μέρα φέρεται να ισχυρίστηκε πως κατέβηκαν αυτόματα στον υπολογιστή του και τα άλλα 2-3 αρχεία εικόνας με περιεχόμενο σεξουαλικής κακοποίησης κοριτσιών 6-7 χρόνων.
Ο εισαγγελέας και η ανακρίτρια άφησαν τον 65χρονο ελεύθερο με χρηματική εγγύηση 3.000 ευρώ και υπό τον όρο της απαγόρευσης εξόδου του από τη χώρα. Είχε συλληφθεί τη Δευτέρα στο σπίτι του στην Καλαμάτα από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, με τη συνδρομή συναδέλφων τους από την τοπική Υποδιεύθυνση Ασφαλείας. Οι αστυνομικοί κατάσχεσαν 7 σκληρούς δίσκους ηλεκτρονικού υπολογιστή και 2 φορητά μέσα αποθήκευσης (USB), τα οποία στάλθηκαν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για περαιτέρω εργαστηριακή διερεύνηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα