Τρίτη, 8 Αυγούστου 2017

Ξεκίνησε στην Κυπαρισσία το παζάρι αντικών


Ξεκίνησε από χθες και θα διαρκέσει μέχρι τις 13 Αυγούστου το υπαίθριο παζάρι αντικών που διοργανώνεται για 13η συνεχή χρονιά στο Μεγάλο Καλντερίμι της Ανω Πόλης Κυπαρισσίας, στα πρότυπα των ανάλογων παζαριών που γίνονται στην Ευρώπη.

Αποτελεί συνδιοργάνωση του Δήμου Τριφυλίας, της Κοινωφελούς Επιχείρησης και του Συλλόγου για την Προστασία και Αναβίωση της Ανω Πόλης Κυπαρισσίας και αναμένεται για ακόμη μια χρονιά να προσελκύσει χιλιάδες επισκέπτες, προβάλλοντας έτσι και τις ομορφιές της παλιάς πόλης της Κυπαρισσίας με τα όμορφα καλντερίμια, τα παραδοσιακά σπίτια, το κάστρο και την ακμάζουσα ζωή της πλατείας.
Είναι το μοναδικό περιοδικό υπαίθριο παζάρι αντικών στην Ελλάδα. Χιλιάδες αντίκες, παλιά ελληνικά έπιπλα , αντίκες από τη Γαλλία, εγγλέζικες πορσελάνες, πίνακες, δίσκοι από βινύλιο, παλαιά βιβλία, όπλα και χιλιάδες πανέμορφα μικροπράγματα θα απλωθούν σε 25 περίπτερα με συμμετοχή εμπόρων απ’ όλη την Ελλάδα.
Εως τις 13 Αυγούστου, από τις 10 το πρωί μέχρι τις 12 το βράδυ επισκέπτες, κάτοικοι και παραθεριστές θα έχουν την ευκαιρία να περπατήσουν στο λιθόστρωτο σοκάκι, να περιεργαστούν τις συλλογές, να θαυμάσουν και να αγοράσουν παλαιά αντικείμενα. Η θέση ιδανική και ιστορική. Το Μεγάλο Καλντερίμι είναι ένα από τα πιο εντυπωσιακά τμήματα του μεγάλου δικτύου λιθόστρωτων καλντεριμιών της Ανω (Παλιάς) Πόλης της Κυπαρισσίας (3 χιλιόμετρα περίπου συνολικό μήκος) και σώζεται στην καρδιά του παλιού εμπορικού κέντρου, του Σταυροπάζαρου, της παλιάς αρχοντικής αγοράς που λειτουργούσε επί αιώνες στο ίδιο ακριβώς σημείο.
Παράλληλα στο χώρο του παζαριού, σε έναν καταπράσινο, δημοτικό κήπο μουσική και εικαστικά δρώμενα θα κάνουν τα βράδια ομορφότερα. Στο τέλος του παζαριού, ψηλά στους πρόποδες του φράγκικου κάστρου υπάρχουν όμορφα μαγαζιά για καφέ και φαγητό, ανοιχτά όλη μέρα, με γευστικά τοπικά πιάτα και όχι μόνο.
Πηγη: Ελευθερια Κ.Μπ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα