Τρίτη 8 Αυγούστου 2017

Γιόρτασαν και δόξασαν το λάδι στους Γαργαλιάνους! (φωτογραφίες)

Με τον Μπάμπη Τσέρτο να «ξεσηκώνει» με τη μουσική και τις ερμηνείες του την πλατεία των Γαργαλιάνων χθες το βράδυ ολοκληρώθηκε το διήμερο των εκδηλώσεων με το θεματικό τίτλο «Στα μονοπάτια της ελιάς». 
Ο Δήμος Τριφυλίας με την Κοινωφελή του Επιχείρηση και το Μορφωτικό Σύλλογο Γυναικών Γαργαλιάνων, προχθές και χθες, με εκδηλώσεις και δράσεις στο πάρκο της Μπρίσκειου Βιβλιοθήκης, γιόρτασαν και δόξασαν το ευλογημένο προϊόν του τόπου μας, το λάδι!
Το απόγευμα της Πέμπτης διεξήχθη εικαστικό εργαστήρι με θέμα την ελιά από το Εικαστικό Εργαστήρι του Δήμου Τριφυλίας. Στη συνέχεια δόθηκε ομιλία για τα οφέλη του αγνού ελαιόλαδου από τον κ. Δημήτριο Γρηγοράκη, διαιτολόγο – διατροφολόγο PhD, πτυχιούχο και διδάκτορα του Τμήματος Επιστήμης Διαιτολογίας – Διατροφής του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου.
Παράλληλα, στο πάρκο λειτουργούσε έκθεση ζωγραφικής, ενώ οι γυναίκες του Μορφωτικού Συλλόγου είχαν ετοιμάσει παραδοσιακά εδέσματα με βασικό συστατικό το λάδι, που προσέφεραν ως κέρασμα στον κόσμο.
Η εκδήλωση – ομιλία άνοιξε με την πρόεδρο του ΜΣΓΓ, Βάσω Καλκαβούρα και σύντομους χαιρετισμούς απηύθυναν ο δήμαρχος Παναγιώτης Κατσίβελας και ο διευθυντής της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Τριφυλίας, Αντώνης Παρασκευόπουλος.Στην εκδήλωση παρέστησαν, μεταξύ άλλων, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δ.Σ. Τριφυλίας, Στάθης Ανδρινόπουλος, ο πρόεδρος του Δ.Σ. Τριφυλίας, Γιάννης Καλκαβούρας, ο αντιδήμαρχος Δ.Ε. Γαργαλιάνων, Γιάννης Κατσούλας και ο πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Τριφυλίας, Ανδρέας Μπουγάς.
Χθες το απόγευμα στο πάρκο παρουσιάστηκε έκθεση έργων της εικαστικής δραστηριότητας με θέμα την ελιά από το εργαστήρι που διεξήχθη προχθές και δόθηκαν συμβουλές για τις «ορθές πρακτικές από το χωράφι μέχρι το τραπέζι του σπιτιού μας» από τον πιστοποιημένο Pro Olive Oil Expert, Γιάννη Καρβέλα, ενώ υπήρχε μπουφές γευσιγνωσίας ελαιολάδου.
Οι εκδηλώσεις έκλεισαν με συναυλία του Μπάμπη Τσέρτου στην πλατεία Γαργαλιάνων.
 
Του Ηλία Γιαννόπουλου
Πηγή:Το Θάρρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα