Δευτέρα 7 Αυγούστου 2017

Τι συμβαίνει στο ανθρώπινο σώμα όταν βρίσκεται στο αεροπλάνο

Οι αλλαγές που βιώνεται αλλά ίσως να μην αντιλαμβάνεστε
Τι συμβαίνει στο ανθρώπινο σώμα όταν βρίσκεται στο αεροπλάνο
Το αεροπλάνο αποτελεί ένα από τα πιο διαδεδομένα μέσα μεταφοράς και ποιος μπορεί να αρνηθεί την ευκολία που έχει επιφέρει στον άνθρωπο, καθώς μπορεί να ταξιδέψει από άκρη σε άκρη της γης, μέσα σε μόλις λίγες ώρες.
Ειδικά τώρα που οι τιμές των εισιτηρίων έχουν πέσει, ακόμα περισσότερος κόσμος μετακινείται με αυτό. Ίσως όμως μέχρι τώρα κανείς από τους επιβάτες να μην είχε προσέξει τις αλλαγές που επιφέρουν οι πτήσεις στο σώμα του, κάθε φορά.
Διαβάστε παρακάτω τι συμβαίνει στο ανθρώπινο σώμα όταν βρίσκεται στο αεροπλάνο και ετοιμαστείτε να εκπλαγείτε με γεγονότα που δεν είχατε προσέξει έως τώρα.
1. Πρήζονται τα πόδια: Επειδή μένετε καθιστοί για κάποια ώρα το αίμα μαζεύεται στα πόδια με αποτέλεσμα αυτά να πρήζονται και να ιδρώνουν.
2. Αλλάζει η όρεξη: Οι επιστήμονες ανακάλυψαν ότι η πλευρά του
εγκεφάλου που είναι υπεύθυνη για τις διατροφικές προτιμήσεις, αλλάζει όταν ο άνθρωπος βρίσκεται σε πτήση.
3. Το στόμα αποκτά άσχημη μυρωδιά: Η αφυδάτωση προκαλεί την παραγωγή λιγότερης ποσότητας σάλιου, που σαν αποτέλεσμα έχει την ανάπτυξη των βακτηρίων, τα οποία ευθύνονται για την κακή μυρωδιά του στόματος.
4. Εμφανίζονται προβλήματα στο δέρμα: Η αφυδάτωση προκαλεί επίσης θέματα στο δέρμα, όπως ξηρότητα και σπυράκια.
5. Πονοκέφαλος: Όταν κάποιος βρίσκεται σε μια πτήση, βλέπει μια στατική εικόνα, η οποία δεν ανταποκρίνεται στην κίνηση που συμβαίνει και αυτό προκαλεί πίεση στο σώμα. Σαν αποτέλεσμα είναι πιθανό να νιώσει πονοκέφαλο, ναυτία, ακόμα και να κάνει εμετό.
6. Εντερικά θέματα: Η έλλειψη κινητικότητας μπορεί να οδηγήσει σε δυσκοιλιότητα, ενώ επιβαρύνει και το μεταβολισμό, η λειτουργία του οποίου μπορεί να αλλάξει από την πίεση της ατμόσφαιρας.
7. Η ακοή αποδυναμώνεται: Είναι γνωστό ότι λόγω της πίεσης τα αυτιά βουλώνουν και μπορεί η ακοή να χαθεί για λίγο, καθώς και να προκληθεί πόνος.
8. Το άγχος αυξάνεται: Ο λόγος είναι το ότι κανείς δεν νιώθει ότι έχει την ασφάλεια του στα χέρια του, επομένως τα νεύρα και το στρες αυξάνονται.
Phgh: E-Radio.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα