Πέμπτη 26 Ιουλίου 2018

Άλλος ένας νεκρός βρέθηκε στο οικόπεδο της φρίκης στο Μάτι: 84 τα θύματα

Ανεβαίνει διαρκώς ο αριθμός των θυμάτων από τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι - 27 άνθρωποι έχουν καεί στο συγκεκριμένο οικόπεδο
Άλλη μία σορός, και όχι δύο όπως είχε αρχικά γίνει γνωστό, εντοπίσθηκε πριν από λίγη ώρα στο οικόπεδο της φρίκης, στο Μάτι. Ο αριθμός των ανθρώπων που εγκλωβίστηκαν και έχασαν τη ζωή τους στο συγκεκριμένο σημείο ανεβαίνει στους 27, ενώ οι νεκροί συνολικά ανέρχονται πλέον στους 84.
Η σύγχυση για τον αριθμό των νέων θυμάτων προκλήθηκε από το γεγονός ότι εντοπίσθηκαν δύο κινητά τηλέφωνα.
Λίγο νωρίτερα, το υπουργείο Υγείας, είχε ανακοινώσει ότι κατέληξε ακόμη ένας άνδρας 73 ετών, ο οποίος νοσηλευόταν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του ΚΑΤ.

Περίπου τρεις ημέρες μετά τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι, έντεκα άνθρωποι, διασωληνωμένοι στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας των αθηναϊκών νοσοκομείων, δίνουν μάχη να κρατηθούν στη ζωή. Όπως έγινε γνωστό, πριν από λίγη ώρα ακόμη ένας άνθρωπος που νοσηλευόταν στο Θριάσιο νοσοκομείο χρειάστηκε να μεταφερθεί στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας καθώς η κατάσταση της υγείας του παρουσίασε επιδείνωση.
Στα νοσοκομεία νοσηλεύονται συνολικά 51 ενήλικες (στους οποίους συμπεριλαμβάνονται οι 11 διασωληνωμένοι, ευρισκόμενοι σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας) και τέσσερα παιδιά, που ενδέχεται να πάρουν εξιτήριο από το νοσοκομείο Παίδων ακόμα και αύριο, Παρασκευή, σύμφωνα με όσα είπε ο επικεφαλής του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ).

Άγνωστος ακόμη ο αριθμός των αγνοούμενων από τη φωτιά στο Μάτι

Η Πυροσβεστική παρακαλεί τους συγγενείς των αγνοούμενων να προσέρχονται στο αμφιθέατρο του εργαστηρίου της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, στην οδό Μικράς Ασίας 75 στο Γουδί, έως και αύριο (Παρασκευή 27 Ιουλίου), από τις 08:00 το πρωί έως τις 20:00 το βράδυ, προκειμένου να ενημερωθούν για τη διαδικασία που πρόκειται να ακολουθηθεί, για την ταυτοποίηση των θυμάτων.

Όσον αφορά τις έρευνες για τον εντοπισμό των αγνοούμενων, όπως τόνισε η εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Σταυρούλα Μαλλίρη, συνεχίζονται με αμείωτη ένταση από τις περιπολίες πεζοπόρων τμημάτων, τα οποία διεξάγουν έλεγχο σε υπαίθριους χώρους, αυτοκίνητα, αυλές οικιών, οικίες, οι οποίες έχουν καταστραφεί από την πυρκαγιά μερικώς ή ολικώς και όποιον άλλο χώρο μπορούν να ανευρεθούν τυχόν άτομα.

Πάντως, η εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής διευκρίνισε, ότι στις οικίες, οι οποίες είναι κλειστές και δεν μπορούν να εισέλθουν προς το παρόν οι περιπολίες πεζοπόρων τμημάτων, δεν έχει διενεργηθεί ακόμη έλεγχος. «Συναισθανόμενοι την αγωνία των συγγενών των αγνοούμενων, σας αναφέρουμε ότι οι έρευνες για την αναζήτηση αυτών δεν θα σταματήσουν, προτού ελεγχθούν όλοι οι χώροι και τα σημεία στα οποία εξελίχθηκε η πυρκαγιά», πρόσθεσε η κυρία Μαλλίρη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα