Τρίτη 31 Ιουλίου 2018

Με μικροπροβλήματα η νέα κυκλοφορία στην Κυπαρισσία


Τα πάνω κάτω ήρθαν σε αρκετούς δρόμους της Κυπαρισσίας με την εφαρμογή της κυκλοφοριακής μελέτης, η οποία τέθηκε σε εφαρμογή από την Κυριακή το πρωί, αλλά ουσιαστικά δοκιμάστηκε χθες, πρώτη εργάσιμη ημέρα, με αρκετή κυκλοφορία στους δρόμους.
Οπως ήταν φυσικό και αναμενόμενο σε κεντρικούς δρόμους και κυρίως στο κέντρο της αγοράς, όπου άλλαξε η κατεύθυνση δρόμων ή κάποιοι άλλοι μονοδρομήθηκαν, παρουσιάστηκαν τα περισσότερα προβλήματα. Η δύναμη της συνήθειας χρόνων έκανε αρκετούς να στρίβουν όπως ήξεραν, βρίσκοντας αντιμέτωπους αυτούς που ακολουθούσαν τα νέα σήματα. Ετσι δεν έλειψαν τα παράπονα και οι γκρίνιες. Ωστόσο οι περισσότεροι οδηγοί ήταν προσεκτικοί και όσο περνούσε η ώρα έδειχναν να συνηθίζουν τις νέες ρυθμίσεις. Επί ποδός βρίσκονταν και υπάλληλοι του δήμου υποδεικνύοντας σε κρίσιμα σημεία την πορεία που έπρεπε να ακολουθήσουν.
Γεγονός πάντως είναι ότι σε κάποια σημεία χρειάζονται επιπλέον σήματα, ώστε να υπάρχει ενημέρωση των οδηγών πιο έγκαιρα. Κάποια άλλα είναι κρυμμένα πίσω από δέντρα ή από άλλες πινακίδες, όπου και εκεί θα πρέπει να ληφθεί μέριμνα.
Τις επόμενες ημέρες σίγουρα θα υπάρχει μια πιο ξεκάθαρη εικόνα, ενώ θα αναδειχθούν και σημεία που πρέπει να γίνουν παρεμβάσεις. Ουσιαστικό ζήτημα πάντως από πλευράς οδηγών είναι η τήρηση των σημάτων απαγόρευσης στάθμευσης, καθώς όπου δεν τηρούνται εντοπίζονται και τα περισσότερα προβλήματα.
Να σημειωθεί ότι από την εφαρμογή της κυκλοφοριακής μελέτης εξαιρέθηκαν οι ρυθμίσεις για την Ανω Πόλη και έτσι οι δύο κεντρικοί άξονες, Γεωργακοπούλου και Ιωαννίδη, παραμένουν διπλής κυκλοφορίας.  
Κ.Μπ. eleftheriaonline

1 σχόλιο:

  1. ΓανυμήδηςΙουλίου 31, 2018

    Πάντως εγώ που πέρασα πηγαίνοντας Τρίπολη και γύρισα, δεν αντιμετώπισα κανένα πρόβλημα!!
    Μάλλον...υπερβολές και ίσως επίθεση κατά.. του δημάρχου ήταν και παραπλανηθήκαμε!! Προσωπικά δηλώνω..... Μεταμέλεια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα