Κυριακή 29 Ιουλίου 2018

Ρομποτικά πουλιά - κατάσκοποι στους ουρανούς της Κίνας

Σμήνη ρομποτικών πουλιών «κατακτούν» τους ουρανούς της Κίνας, εφοδιασμένα με υψηλής τεχνολογίας εξοπλισμό παρακολούθησης.
Το πρόγραμμα «Spy Bird» (Πουλί Κατάσκοπος) τέθηκε σε λειτουργία σε τουλάχιστον πέντε επαρχίες και αναβαθμίζει κατά ένα πολύ μεγάλο ποσοστό το ήδη προχωρημένο δίκτυο παρακολούθησης των πολιτών της χώρας.
Τα drones που πετούν στον ουρανό έχουν σχήμα περιστεριού και δημιουργήθηκαν από επιστήμονες του Πανεπιστημίου Northwestern Polytechnical της κινεζικής επαρχίας Σαανσί.
Ένας από τους δημιουργούς αναφέρει στην Independent πως η συγκεκριμένη τεχνολογία δεν είναι ακόμη 100% ολοκληρωμένη, καθώς στο μέλλον θα μπορεί να καλύπτει μεγαλύτερα μέρη.«Πιστεύουμε πως η τεχνολογία έχει καλές προοπτικές για να χρησιμοποιηθεί στο μέλλον σε μεγαλύτερη κλίμακα. Έχει μερικά ιδιαίτερα πλεονεκτήματα για να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις τομέων όπως ο στρατιωτικός και ο πολιτικός».
Όλα τα ρομποτικά πουλιά είναι εξοπλισμένα με GPS, μία κάμερα υψηλής ευκρίνειας και ένα σύστημα που επιτρέπει τον ορθό απομακρυσμένο έλεγχό τους.
Επιπλέον, τα drones - κατάσκοποι έχουν τη δυνατότητα να δίνουν κίνηση στα φτερά τους ώστε όσοι βρίσκονται στο έδαφος να μην μπορούν να τα ξεχωρίσουν από τα υπόλοιπα πτηνά!
© www.cnn.gr Tech
Πηγή: Northwestern Polytechnical University 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα