Τρίτη 31 Ιουλίου 2018

Κοινωνικό Τιμολόγιο ΔΕΗ: Ξεκινά σήμερα η υποβολή αιτήσεων - Ποιοι πρέπει να υποβάλουν εκ νέου αίτηση

Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης, απέστειλε την προηγούμενη εβδομάδα επιστολή στον Πρόεδρο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος, Γιώργο Πατούλη, προκειμένου αυτός να ενημερώσει άμεσα τα μέλη της ΚΕΔΕ για την επιτακτική ανάγκη συγκρότησης επιτροπών αξιολόγησης αιτημάτων επανασύνδεσης ρεύματος.
Υπενθυμίζεται ότι στις αρχές του έτους, δημιουργήθηκε ειδικός λογαριασμός για την παροχή εφάπαξ βοηθήματος επανασύνδεσης με το δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας, καταναλωτών με χαμηλά εισοδήματα. Η αρμοδιότητα εξέτασης των σχετικών αιτημάτων εκχωρήθηκε στην τοπική αυτοδιοίκηση, και συγκεκριμένα σε επιτροπές που συστήνονται με απόφαση του Δημάρχου και αποτελούνται από εκπροσώπους της δημοτικής αρχής, του ΔΕΔΔΗΕ και του προμηθευτή ηλεκτρικής ενέργειας.
Ο Υπουργός στην επιστολή του επισημαίνει ότι «με δεδομένο ότι είναι δύσκολη η διαβίωση έστω και για μία μέρα χωρίς ρεύμα, καλούμε τους Δήμους να συγκροτήσουν άμεσα τις αρμόδιες τριμελείς Επιτροπές και να εξετάζουν τα αιτήματα με ταχύτητα, ώστε να ολοκληρώνεται γρήγορα η διαδικασία».
newsbomb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα