Κυριακή 15 Ιουλίου 2018

«Νοιάζομαι και Προστατεύω» τα ζώα στους Γαργαλιάνους

Μια νεοσύστατη ανοιχτή ομάδα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα δημιουργήθηκε στην Τριφυλία: η Ζωοφιλική - Πολιτιστική - Περιβαλλοντική Δράση Εθελοντών Γαργαλιάνων και Κοινοτήτων, με την επωνυμία «Νοιάζομαι και Προστατεύω».
Η ομάδα, όπως τονίζεται, είναι ανοιχτή για όλους τους ζωόφιλους πολίτες, και δημιουργήθηκε λόγω της ανάγκης επίλυσης του τεράστιου και χρόνιου προβλήματος που έχει προκύψει στην περιοχή, με την εγκατάλειψη και ραγδαία αύξηση του πληθυσμού των αδέσποτων ζώων. Πρωταρχικοί σκοποί της είναι η προαγωγή της φιλοζωίας, της προστασίας και της ευζωίας των αδέσποτων ζώων.
Οι βασικοί στόχοι και επιδιώξεις της ομάδας, όπως αναφέρονται στην σελίδα της στο Facebook είναι: Ο εμβολιασμός των αδέσποτων ζώων, η αποπαρασίτωσή τους και γενικότερα η θεραπεία των ιάσιμων ασθενειών. Η στείρωσή τους. Η σίτιση και η φροντίδα τους. Η προσφορά τους σε οικογένειες με σκοπό την υιοθεσία εφ' όρου ζωής του ζώου. Η παροχή προστασίας προς τα αδέσποτα ζώα από θανάτωση, βασανισμό, κακομεταχείριση, εκμετάλλευση και γενικά κακοποίηση. Η μελλοντική φροντίδα για την παροχή κατάλληλης στέγης και γενικά εγκαταστάσεων για τη στέγαση, θεραπεία και διατροφή των αδέσποτων ζώων έως ότου βρεθεί οικογένεια για αυτά. Η αποτροπή της διάθεσης ζώων για πειράματα ή για άλλη χρήση που θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο τη ζωή και την υγεία τους. Η διάδοση της γνώσης σχετικά με την επίδραση της φιλοζωίας στην υγεία. Η διαπαιδαγώγηση και η διαφώτιση του κοινού σε θέματα φιλοζωίας και προστασίας του περιβάλλοντος με σεμινάρια, διαλέξεις και μελέτες. Η συνεργασία με Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης Κ.Μπ. eleftheriaonline

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα