Τρίτη 28 Μαΐου 2019

Φορολογικές δηλώσεις 2019: Οι πρόωρες εκλογές φέρνουν παράταση στις προθεσμίες

Ανατροπές φέρνουν οι πρόωρες εθνικές εκλογές καθώς φαντάζει δεδομένη η πατάταση στις φορολογικές δηλώσεις 2019, η πληρωμή των φόρων καθώς επίσης και η παράταση στην ένταξη στη ρύθμιση για τις 120 δόσεις.
Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, η φορολογική διοίκηση δεν σκοπεύει να αναστείλει το ελεγκτικό της πρόγραμμα και μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Ιουνίου θα ανακοινώσει το καλοκαιρινό επιχειρησιακό σχέδιο, το οποίο προβλέπει αυξημένους ελέγχους στις νησιωτικές και τουριστικές περιοχές. Οι αβεβαιότητες λοιπόν για τους επόμενους μήνες είναι πολλές και δεν αποκλείεται στο τέλος του έτους τα έσοδα να αποκλίνουν από τον στόχο που έχει τεθεί, κάτι που θα δημιουργήσει επιπλέον προβλήματα, δεδομένου ότι οι προεκλογικές παροχές του 2019 βασίστηκαν στο υπερπλεόνασμα το οποίο θα προέλθει κυρίως από τον τομέα των εσόδων. Οι εκλογές του Ιουνίου αναμένεται να παρατείνουν την υποβολή φορολογικών δηλώσεων αλλά και την πληρωμή των φόρων:
1. Φορολογικές δηλώσεις. Κατά πάσα πιθανότητα θα παραταθεί η διαδικασία υποβολής φορολογικών δηλώσεων, η οποία κανονικά λήγει στις 30 Ιουνίου. Αν και η ροή υποβολής

των δηλώσεων είναι υψηλότερη συγκριτικά με τα προηγούμενα χρόνια, αναμένεται να μειωθεί και είναι εξαιρετικά πιθανόν η νέα προθεσμία να είναι η 15η Ιουλίου. Σε αυτήν την περίπτωση ο φόρος θα καταβληθεί κανονικά στις 31 Ιουλίου.
2. Ρύθμιση 120 δόσεων. Η προθεσμία ένταξης στη ρύθμιση λήγει στις 28 Ιουνίου. Οι εκλογές όμως θα μεταθέσουν την καταληκτική ημερομηνία πολύ πιθανόν κατά ένα μήνα. Αυτό σημαίνει ότι θα καθυστερήσει σημαντικά η πληρωμή της πρώτης δόσης για όσους ενταχθούν στη ρύθμιση.  dikaiologitika

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα