Δευτέρα 27 Μαΐου 2019

Οι πρόωρες εκλογές τινάζουν στον «αέρα» την προκήρυξη 3Κ/2018 του ΑΣΕΠ

Βόμβα στη διαδικασία διορισμού των οριστικώς επιτυχόντων της προκήρυξης του ΑΣΕΠ 3Κ/2018, έβαλε η ανακοίνωση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα για πρόωρες εθνικές εκλογές αμέσως μετά τον β΄γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών.
Όπως αναφέρουν στελέχη του ΑΣΕΠ στα Dikaiologitika News, οι πρόωρες εκλογές δεν εμποδίζουν την ανάρτηση των τελικών πινάκων της προκήρυξης 3Κ/2018. Όμως, τα όνειρα των υποψηφίων για διορισμό νακροθετούνται κυριολεκτικά από δύο παράγοντες. Το πάγωμα των προσλήψεων καθώς και την αρνητική στάση της Ν.Δ. στο θέμα, την οποίαν έχει εκφράσει σε ιδιαιτέρως υψηλούς τόνους ακόμα και ο ίδιος ο πρόεδρός της, Κυριάκος Μητσοτάκης.
Σύμφωνα με υψηλόβαθμα στελέχη του ΑΣΕΠ που μίλησαν της επομένη των ευρωεκλογών στα Dikaiologitika News, η προκήρυξη πρόωρων εκλογών δεν εμποδίζουν, όπως προαναφέραμε, την ανακοίνωση των οριστικών αποτελεσμάτων. Όμως για να προχωρησουν οι διορισμοί τους στις θέσεις που θα κατανεμηθούν θα πρέπει να ορκιστεί η νέα κυβέρνηση, να συζητηθούν οι προγραμματικές δηλώσεις στην ολομέλεια της Βουλής αλλά και ο επόμενος υπουργός Εσωτερικών να υπογράψει την υπουργική απόφαση. Στο σημείο αυτό θα πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι δεν είναι λίγοι ακόμη και

σήμερα οι επιτυχόντες παλαιότερων προκηρύξεων του ΑΣΕΠ που ουδέποτε δορίστηκαν ή διορίστηκαν αρκετά χρόνια μετά την επιτυχία τους στον σχετικό διαγωνισμό.
Η ΝΔ έχει εκφράσει την πλήρη αντίθεση της τόσο με τη διαδικασία όσο και την ειδική μοριοδότηση που προβλεπόταν για τους συμβασιούχους των Δήμων. Ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει κατηγορήσει την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ για «αδιαφανείς διαδικασίες» στην προκήρυξη 3Κ/2018 του ΑΣΕΠ. Κατά την ομιλία του στο κοινό συνέδριο ΚΕΔΕ-ΕΝΠΕ είχε αναφέρει συγκεκριμένα: «έχει ήδη προκαλέσει την αντίδραση χιλιάδων άλλων υποψηφίων, που στην πραγματικότητα απορρίφθηκαν, εξαιτίας της αλλαγής των όρων της προκήρυξης μετά την έκδοσή της» ενώ είχε δεσμευτεί ότι θα βάλει «τέλος στην φάμπρικα των παρατάσεων που κρατούν όμηρους τους συμβασιούχους».
Ο πρώην υπουργός Εσωτερικών κ. Πάνος Σκουρλέτης είχε αναφέρει σε συνέντευξη του στο Πρώτο Πρόγραμμα: «Ο διαγωνισμός των 8.000 ατόμων που προσλήφθηκαν σε μόνιμες θέσεις εργασίας στην καθαριότητα, έγινε σε χρόνο ρεκόρ και με αδιάβλητο τρόπο. Εντούτοις ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε ότι θα τους απολύσει», είχε πει ο κ. Σκουρλέτης..
Οι υποψήφιοι της 3Κ/2018 που τόσο έχουν ταλαιπωρηθεί και μοιραία νιώθουν θύματα εμπαιγμού από το πολιτικό προσωπικό της χώρας, είναι κυριολεκτικά στον «αέρα». Έως και αυτή την ώρα, η Ν.Δ. δεν έχει εκδηλώσει πρόθεση να αντιμετωπίσει διαφορετικά το πρόβλημα αυτών των ανθρώπων και φαίνεται να εμμένει στους χαρακτηρισμούς περί αντισυνταγματικότητας που έχει προσδώσει στις συγκεκριμένες προσλήψεις.
Βεβαίως, η εξέλιξη της υπόθεσης εξαρτάται από διάφορες παραμέτρους. Σημαντικότερες εξ αυτών είναι η αποτύπωση και σε ποιο εύρος της σημερινής εκλογικής ήττας του ΣΥΡΙΖΑ και στις εθνικές εκλογές και η πιθανότητα η ΝΔ, μετά από μία ακόμα εκλογική νίκη ή και στο μεταξύ προεκλογικό διάστημα, να αλλάξει τη στάση της έναντι των συγκεκριμένων υποψηφίων που από ό,τι φαίνεται δεν είναι τίποτα περισσότερο από θύματα μιας πολιτικής αντιπαράθεσης δυσνόητης για τους ίδιους και τις οικογένειές τους.
Οι τελευταίες πληροφορίες θέλουν να απομένουν ελάχιστες διαδικασίες απο μεριάς του ΑΣΕΠ για την ανάρτηση των τελικών αποτελεσμάτων και οι 30 επιτυχόντες που αναζητούσαν οι υπάλληλοι της ανεξάρτητης αρχής φαίνεται πως σχεδόν έχουν βρεθεί.
Όπως άλλωστε είχαν ενημερώσει τα dikaiologitika.gr, απολύτως έγκαιρα με την απαραίτητη ψύχραιμη ενημέρωση που πάντα παρέχουν σε αντίθεση με όσους εκμεταλλεύονται την αγωνία δεκάδων χιλιάδων υποψηφίων για εργασία, η διαδικασία θα ολοκληρωθεί με το πέρας των εκλογών.
Με απόλυτη σιγουριά πλέον η ανεξάρτητη αρχή θα αναρτήσει στην ιστοσελίδα του asep.gr τα τελικά αποτελέσματα της προκήρυξης το διάστημα μεταξύ 3 με 9 Ιουνίου 2019. dikaiologitika

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα