Τρίτη 28 Μαΐου 2019

Ψάχνουν τα αίτια για την ήττα στον ΣΥΡΙΖΑ - Για ποιους «χτυπά η καμπάνα»

Ο απολογισμός της ήττας στον ΣΥΡΙΖΑΟι ευθύνες επικεντρώνονται σε συγκεκριμένα πρόσωπα όπως ο υπουργός Επικρατείας και επικεφαλής σχεδιασμού του Μαξίμου Xριστόφος Βερναρδάκης
Tα «μαχαίρια» έχουν βγει στον ΣΥΡΙΖΑ για την απρόσμενη σε εύρος ήττα στις ευρωεκλογές με 9,5 ποσοστιαίες μονάδες έναντι της ΝΔ. Στο παρασκήνιο έχει ξεκινήσει μία διαδικασία επίρριψης ευθυνών για πρόσωπα και στρατηγικές.
Για ποιους "χτυπά η καμπάνα"
Οι ευθύνες επικεντρώνονται σε συγκεκριμένα πρόσωπα όπως ο υπουργός Επικρατείας και επικεφαλής σχεδιασμού του Μαξίμου Χριστόφορος Βερναρδάκης, αφενός για την επιλογή της Μυρσίνης Λοΐζου στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, αφετέρου για τις άστοχες προβλέψεις του για τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών μέχρι και την τελευταία στιγμή.

Στο «στόχαστρο» βρίσκεται όμως βρίσκεται και ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης, παρά τη στήριξη που του παρέσχε ο πρωθυπουργός. Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ έχουν ενοχληθεί σφόδρα για το ύφος, τη φρασεολογία και εν γένει την πολιτική στάση του, με αποκορύφωμα την αήθη επίθεση στον, ευρωβουλευτή της ΝΔ πλέον, Στέλιο Κυμπουρόπουλο που επισκίασε την ατζέντα της κυβέρνησης. Προεκλογικά έπεσε «σιωπητήριο» από τον κ. Πολάκη, ωστόσο αυτό δεν στέκεται αρκετό προκειμένου να αλλάξει η δυσμενής εικόνα του, που επηρεάζει και την εικόνα του ΣΥΡΙΖΑ.

Τα αίτια της ήττας
Στην Κουμουνδούρου επιρρίπτουν ευθύνες και στην… αποχή για τη βαριά ήττα του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και στις δημοσκοπικές εταιρείες επειδή, όπως είπε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς, «δεν μπόρεσαν να διαβλέψουν το ποσοστό της αποχής».
Σημαντικό πλήγμα στο προφίλ της κυβέρνησης κατάφερε η εθνική τραγωδία στο Μάτι με 102 νεκρούς.
Στον ΣΥΡΙΖΑ παραδέχονται επίσης ότι η Συμφωνία Πρεσπών προκάλεσε μεγαλύτερη της αναμενόμενης φθορά στη Βόρεια Ελλάδα, εκ των υστέρων θεωρούν ότι η συγκυβέρνηση με τον Πάνο Καμμένο έβλαψε το αριστερό προφίλ του κόμματος, ενώ εκτιμούν ότι οι εξαγγελίες στο Ζάππειο δεν έπεισαν την κοινή γνώμη, η «πασοκοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ» (Κουρουμπλής, Τόσκας, Τζουμάκας κοκ) και η υποτίμηση του κόμματος ΜέΡΑ 25 του Γιάνη Βαρουφάκη.
Στο «κάδρο των ευθυνών» μπαίνει και ο ίδιος ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ωστόσο δεν τίθεται κανένα θέμα αμφισβήτησης του κ. Τσίπρα, η κυριαρχία του οποίου θεωρείται δεδομένη.
Πυρά κατά του Αλέξη Τσίπρα, αλλά και της ηγετικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, εξαπέλυσε το μεταξύ ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς την επομένη της βαριάς ήττας του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές.
Πηγή:skai.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα