Πέμπτη 23 Μαΐου 2019

ΟΜΙΛΙΑ ΣΤΟΥΣ ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΟΥΣ του υποψήφιου δημάρχου Τριφυλίας, Παναγιώτη Τσίγγανου

«Όταν αγαπάς μια πόλη κι όταν θες να αποδόσεις την τιμή που χρειάζεται και οφείλεις να αποδόσεις σε μια πόλη, ούτε η βροχή ούτε τίποτα άλλο δεν σε σταματάει», τόνισε ο υποψήφιος δήμαρχος Τριφυλίας, Παναγιώτης Τσίγγανος, ξεκινώντας την ομιλία του υπό βροχή στην κεντρική πλατεία Γαργαλιάνων.
«Με μεγάλη χαρά βρίσκομαι σήμερα σ’ αυτή την ιστορική αλλά και δυναμική πόλη. Σε μια πόλη που έχει χαρίσει στην Τριφυλία και σ’ ολόκληρη την πατρίδα προσωπικότητες που σημάδεψαν την ιστορία, την ιστορία της Ελλάδας, όπως είναι ο Τέλος Άγρας, όπως είναι ο Παναγιότατος Πατριάρχης Ιεροσολύμων. Αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Σε μια πόλη που η κοινωνία της είναι τόσο δυναμική και τόσο νοικοκυρεμένη που αποτελεί σημείο αναφοράς για όλο το δήμο Τριφυλίας».
Ακολούθως αναφέρθηκε στη σύσταση του δήμου Τριφυλίας, πριν από εννέα χρόνια, χωρίς διαβούλευση με την κοινωνία, ενός δήμου που συστάθηκε βίαια και αναγκαστικά, επισημαίνοντας ότι στους Γαργαλιάνους υπήρχαν άλλες απόψεις, άλλες προτάσεις και το Δ.Σ. των Γαργαλιάνων είχε άλλες απόψεις οι οποίες όμως δεν εισακούστηκαν όπως δεν εισακούστηκε και η κοινωνία. Στη συνέχεια αναφέρθηκε στα προβλήματα από συστάσεως

του δήμου στη χειρότερη περίοδο σε συνθήκες οικονομικής κρίσης και πτώχευσης, που σάρωσε τα πάντα.
«Συνεργάστηκα με όλες τις δημοτικές αρχές, και αναλαμβάνω το μέρος της ευθύνης που μου αναλογεί, είτε για τα καλά είτε για τα κακά. Στην πολιτική το να κρύβεσαι πίσω από τη συλλογική ευθύνη είναι δείγμα δειλίας, αλλά και να δηλώνεις ότι συμμετέχεις απολυτά στη συλλογική ευθύνη και η συλλογική ευθύνη να καθορίζει τα πρόσωπα είναι δείγμα ολοκληρωτισμού», σημείωσε ο κ. Τσίγγανος.
«Σέβομαι και τιμώ όλους του δημάρχους τόσο επί “Καποδίστρια” όσο και επί “Καλλικράτη” που κυβέρνησαν αυτό το δήμο. Ο καθένας έκανε και προσέφερε αυτό που μπορούσε ή αυτό που οι συνθήκες του επέτρεψαν. Μέσα σε όλο αυτό το πλαίσιο δεν πρέπει να μηδενίζεται το έργο κανενός. Και αυτό είναι το σύνθημα μας. Δεν μηδενίζουμε κανέναν. Συνθέτουμε, θέλουμε να συνθέσουμε, επιδιώκουμε να συνθέσουμε. Δεν έχουμε αντίπαλους, αντίπαλοι μας είναι μόνο τα προβλήματα», επεσήμανε ο επικεφαλής του συνδυασμού «Ανοιχτοί Ορίζοντες».
Συνεχίζοντας αναφέρθηκε στο συνδυασμό «Ανοιχτοί Ορίζοντες» του οποίου είναι επικεφαλής λέγοντας ότι ο συνδυασμός είναι ακομμάτιστος, ακηδεμόνευτος κι ότι το 90% των υποψηφίων είναι άνθρωποι που ασχολούνται πρώτη φορά, σημειώνοντας «και για πείτε μου τελικά, είναι αυτό ανανέωση; Τι είναι τελικά το παλιό και τι είναι το καινούργιο; Είναι ανανέωση να παρουσιάζουμε μια δημοτική ομάδα που το 90% είναι άνθρωποι που δεν ήταν στην πολιτική αλλά ήταν όμως μες στην κοινωνία, ήταν μες στην εργασία, μες στη ζωή; Και μ’ αυτό το προνόμιο, μ’ αυτό τον τίτλο διεκδικούν την ψήφο σας»
Αναφερόμενος στα έργα που αφορούν την πόλη των Γαργαλιάνων σημείωσε στην ολοκλήρωση του δρόμου Γαργαλιάνοι – Ρωμανός σε συνεργασία με την Περιφέρεια Πελοποννήσου, στην υλοποίηση της αποχέτευσης της πόλης των Γαργαλιάνων και του βιολογικού καθαρισμού με την άμεση υποβολή στο ΕΣΠΑ για χρηματοδότηση. Μίλησε για σχεδιασμό και υλοποίηση νέου κτιρίου για το 2ο νηπιαγωγείο Γαργαλιάνων, όπως και το σχεδιασμό και υλοποίηση νέου Γυμνασίου – Λυκείου στον προβλεπόμενο χώρο του γηπέδου. Για την αξιοποίηση τόσο του κτηρίου στο Βρωμονέρι όσο και του Τουριστικού Ξενώνα Γαργαλιάνων. Μίλησε για επαναξιολόγηση του κυκλοφοριακού, για τη βελτίωση και ανάπλαση κοινόχρηστων χώρων, την ενεργειακή αναβάθμιση του δημοτικού φωτισμού και των δημοτικών κτιρίων. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στον τουρισμό και την Costa Navarino σημειώνοντας ότι, «οι Γαργαλιάνοι έχουν την τύχη να έχουν κάτω απ’ το μαξιλάρι τους τη μεγαλύτερη τουριστική επένδυση της Πελοποννήσου, ίσως και της Ελλάδας. Την Costa Navarino»
«Κάποτε ένα περιηγητής, Άγγλος νομίζω, περνώντας πριν από εκατοντάδες χρόνια απ’ τους Γαργαλιάνους είχε πει ότι είναι μια πολύ όμορφη πόλη με πάρα πολύ όμορφη θέα, χτισμένη σε υψόμετρο η οποία περιβάλλεται από πολλά Κυπαρίσσια. Σήμερα Κυπαρίσσια στους Γαργαλιάνους δεν υπάρχουν, επιτρέψτε όμως σ’ έναν Κυπαρίσσιο να έρθει να σας πει τις απόψεις του για την πόλη σας»
«Σας ευχαριστώ που με ακούσατε κάτω από βροχή. Την Κυριακή το πρωί θα σηκωθείτε να ψηφίσετε. Ρίξτε μια ματιά στην πόλη σας, δίπλα σας. Χαμογελάστε της και θα δείτε ότι και η πόλη σας θα σας χαμογελάσει. Και με το χέρι στην καρδιά, με ψυχραιμία, μακριά από τοπικισμούς, μακριά από αγκυλώσεις, εμπιστευθείτε αυτή την ομάδα και ψηφίστε μας»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα