Παρασκευή 24 Μαΐου 2019

ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΑ ΦΙΛΙΑΤΡΑ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η μνήμη είναι ένα από τ΄ αναγκαία θεμέλια για την ύπαρξη λογικής. Και για το λόγο αυτό πολεμιέται με πάμπολλους τρόπους και μεθόδους. Τα ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΑ ΦΙΛΙΑΤΡΑ έχουν μνήμη και κάνουν ένα πισωγύρισμα.
Φτάνουν στο 1648 αρχή της κυριαρχίας των αστικών επαναστάσεων σε Αγγλία – Γαλλία. Διακήρυξη των δικαιωμάτων του ανθρώπου (Τζον Λοκ – Αγγλία). Διαφωτισμός (Γαλλία). Το πρώτο κοινοβούλιο πραγματώνεται στην Αγγλία με τον Κρομβγουελ πρώτο πρωθυπουργό.
Από την ημέρα εκείνη μέχρι και σήμερα σε κάθε προεκλογική περίοδο διάφορα πρόσωπα υποψηφίων. Άλλα “βαριά χαρτιά” κι άλλα άγνωστα. Άλλα “ανεξάρτητα” κι άλλα με χρίσμα εξάρτησης. Όλοι τους βγαίνουν στη γύρα προς άγρα ψήφων. “Ρίχνουν άδεια να πιάσουν γεμάτα”, όπως λέει ο λαός. Μεγάλες και πολλές οι δεσμεύσεις. “Ψηφίστε μας” και βγαίνοντας θα λυθούν όλα τα προβλήματά σας.
Τώρα τελευταία όλοι αυτοί οι παραπάνω τύποι που θέλουν το λαό στο περιθώριο, αδρανή, έχουν και οράματα για τον τόπο, για την πατρίδα.
Συνεχίζουν να τάζουν “τον ουρανό με τ΄ άστρα”, πάντα μέσα στο πλαίσιο των οραμάτων

τους και με προοπτική μια καλύτερη ποιότητα ζωής.
Έρχονται οι εκλογές. Όσοι χάνουν χάνονται κι οι ίδιοι στα ξαφνικά όπως ήρθαν, αφήνοντας λόγια γεμάτα χολή για όλους εμάς, διότι δεν κατανοήσαμε το μεγαλείο τους.
Αυτοί που εκλέγονται, παραμένουν. Στήνουν ένα μηχανισμό – παρέα διαχείρισης της εξουσίας με τ΄ ανάλογα οφέλη για το μηχανισμό. “Κουτάλα” το λέει ο λαός αυτό. Ξεχνούν πως έταξαν τον ουρανό με τ΄ αστρα κι αν δεν το ξεχνούν λένε ανερυθρίαστα πως βρήκαν ένα μπάχαλο, μια “καμένη γη”. Μη βιάζεστε, λένε. Όλα θα πραγματωθούν εν ευθέτω χρόνο. Ο χρόνος περνά οι δε υποσχέσεις, αέρας κοπανιστός. Η “κουτάλα” πάντα στα χέρια του
μηχανισμού – παρέας. Και όλοι εμείς οι από κάτω, εκείνοι που τους έδωσαν τη δύναμη παραμυθιασμένοι λόγω έλλειψης συνειδητοποίησης στο περιθώριο κι από εξασφαλισμένοι, εξαφανισμένοι.
Συντοπίτισσες – συντοπίτες, τα ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΑ ΦΙΛΙΑΤΡΑ λένε ένα μεγάλο κι αμετακίνητο ΟΧΙ στην παραπάνω ιστορία. Τα ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΑ ΦΙΛΙΑΤΡΑ, μιλώντας τη γλώσσα της αλήθειας, της ανιδιοτέλειας και της έμπρακτης ευθύνης – αγάπης για την πόλη λένε ότι, ο λαός πρέπει να μην είναι στη γωνία κι αδρανής αλλά να είναι εκείνος που θα διαχειρίζεται τα του οίκου του με διαφάνεια κι όχι μέσα από υπόγειες διαδρομές. Κι αυτό γιατί η πόλη ανήκει
στους πολλούς κι όχι σε μια παρέα. Γιατί έτσι απλά, αυτό επιβάλλει η δημοκρατία που είναι συμμετοχή.
Δίνουμε δύναμη στον εαυτό μας, διαχειριζόμενοι τα της πόλεως ζητήματα εμείς οι ίδιοι κι όχι μια παρέα, οι λίγοι.
Επιστροφή στο αυτοδιοίκητο: ΔΗΜΟΣ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ.
Η χωροταξική νομολογία του Καλλικράτη δεν μπορεί να λειτουργήσει με συμμετρία. Διαλυθήκαμε. Έχουμε έμπρακτες αποδείξεις 9 χρόνων.
ΨΗΦΟ στα ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΑ ΦΙΛΙΑΤΡΑ για το Κοινοτικό Συμβούλιο.

Φιλιατρά, 23 Μάη 2019.
ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΑ ΦΙΛΙΑΤΡΑ
Συνδυασμός για το Συμβούλιο
Δημοτικής Κοινότητας Φιλιατρών





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα