Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2019

Κύμα φυγής οικογενειακών γιατρών από την Πρωτοβάθμια - 'Εκκληση από τον Κικίλια για μέτρα

 Επιστολή προς τον Υπουργό Υγείας κ. Βασίλη Κικίλια αποστέλλουν οι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ οικογενειακοί γιατροί, που αν και λιγότεροι από τους απαιτούμενους, αναμένεται κι αυτοί να παραιτηθούν.
Με την επιστολή τους προς τον υπουργό κ. Κικίλια, οι συμβεβλημένοι ιδιώτες γιατροί (ΕΝΙ ΕΟΠΥΥ) επισημαίνουν ότι πρέπει να δράσει άμεσα και να μην μένει "παρατηρητής των γεγονότων".
Οι γιατροί επισημαίνουν χαρακτηριστικά:
"Από την επικοινωνια των ιατρών μελών μας προβλέπεται κύμα παραιτήσεων από τους συμβεβλημενους ιδιώτες οικογενειακους ιατρους, που στην παρουσα φάση δεν ξεπερνουν τους 600 πανελληνίως, όταν οι συμβεβλημενοι αντίστοιχων ειδικοτήτων περσι το καλοκαίρι ξεπερνουσαν τις 2000. Σας καλούμε να δράσετε και να μην μείνετε απλοί παρατηρητές των γεγονότων που θα ακολουθήσουν".
Τον Ιούλιο του 2018 με απόφαση της τότε ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας έγινε μονομερής διακοπή των συμβάσεων του ΕΟΠΥΥ με όλους τους Παθολόγους, Γενικούς

Ιατρους και Παιδιάτρους που ήταν συμβεβλημένοι με τον οργανισμό απο το 2012. Σύμφωνα με την πρόεδρο της ΕΝΙ ΕΟΠΥΥ, κα. Αννα Μαστοράκου:
"Η προκύρηξη για συμβεβλημένους Οικογενειακούς Ιατρούς αυτών των ειδικοτήτων είχε παταγώδη αποτυχία ως προς την ανταπόκριση των ενδιαφερομένων. Η αμοιβη τους καθορίζεται βάση του αριθμού των εγγεγραμμενων ασφαλισμένων ανα ιατρό, γεγονός που θα εφαρμοστεί απο τον τρέχοντα μήνα. Το κάλεσμα από τον ΕΟΠΥΥ για εγγραφή ασφαλισμένων δεν είχε ανταπόκριση, χωρίς να φέρουν οι ιατροί κάποια ευθύνη για την προφανή αποτυχία του εγχειρήματος".
Η ΕΝΙ ΕΟΠΥΥ εχει καταθέσει τις προτάσεις της σε σχετική συνάντηση με την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, αλλά και δημοσίως, προτείνοντας την επαναφορά των υφισταμένων μέχρι τον Ιουλιο 2018 συμβασεων με τη μορφή που είχαν, για όλους.
"Αναφερθήκατε σε νέες 800 συμβάσεις για τις υπόλοιπες ειδικότητες, εφαρμόστε το: Επαναφέρετε και τους συμβεβλημενους που υπήρχαν και θα έχετε ενα ισχυρό δικτυο Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας πανελλαδικά, σε εξοπλισμένα ιδιωτικά ιατρεία με υπηρεσίες στον ασφαλισμένο πολίτη", καταλήγουν στην επιστολή τους προς τον υπουργό οι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ γιατροί. dkaiologitika

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα