Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2019

120 δόσεις: Παράταση μιας εβδομάδας για τη ρύθμιση αποφάσισε το υπουργικό συμβούλιο

Σε παράταση 7 ημερών για την αιτήσεων για την ρύθμιση οφειλών των 120 δόσεων προς την εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία αποφάσισε το υπουργικό συμβούλιο σύμφωνα με πληροφορίες του Dikaiologitika News.
Η παράταση θα είναι διάρκειας μόλις επτά ημερών, ενώ η αρχική προθεσμία για ένταξη στη ρύθμιση για χρέη στην εφορία έληγε σήμερα.
Ειδικότερα το υπουργικό συμβούλιο αποφάσισε να δοθεί παράταση μιας εβδομάδας μέχρι 7 Οκτωβρίου για την υποβολή των αιτήσεων για όσους στο παραπεντε θέλουν να ενταχθούν. Δίνοντας έτσι σε ακόμη περισσότερους την ευκαιρία να ενταχθούν πριν ξεκινήσουν τα μέτρα αναγκαστικής είσπραξης.
Πάντως στο υπουργείο Εργασίας συσταίνεται ειδική τεχνική ομάδα υπαλλήλων του Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών προκειμένου να καταγράψουν αλλα και να κατηγοριοποιήσουν τους οφειλέτες που δεν εντάχθηκαν στην ρύθμιση. Κι αυτό για να ενεργοποιηθούν αμέσως μετά την λήξη της υποβολής αιτήσεων η δέσμευση των

τραπεζικών λογαριασμών, κινητών αξιών και ακινήτων για όσους φυσικά έχουν ακίνητα στο όνομα τους.
Ειδικότερα για την είσπραξη των ληξιπρόθεσμων χρεών προς το Δημόσιο που δεν έχουν υπαχθεί σε νομοθετική ρύθμιση μπορεί να ληφθούν κατά την κρίση του Προϊσταμένου της αρμόδιας για την επιδίωξη της οφειλής Υπηρεσίας, τα μέτρα που προβλέπονται στο άρθρο 9 του ΚΕΔΕ και είναι:
α) κατάσχεση κινητών, είτε στα χέρια του οφειλέτη, είτε κινητών και απαιτήσεων, γενικώς, του οφειλέτη που βρίσκονται στα χέρια τρίτου,
β) κατάσχεση ακινήτων.
Εκτός των ανωτέρω είναι δυνατή, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, η λήψη σε βάρος του οφειλέτη του Δημοσίου, διοικητικών, ασφαλιστικών και δικαστικών μέτρων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα