Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2019

ΕΦΚΑ: Πότε ανεβαίνουν τα σημειώματα για τις συντάξεις

Στον ΕΦΚΑ ανεβαίνουν από αύριο 25/9 τα αναλυτικά εκκαθαριστικά σημειώματα των κύριων συντάξεων με τις προσωπικές διαφορές που προέκυψαν μετά τον επανυπολογισμό, βάσει του νόμου Κατρούγκαλου (ν. 4387/2016).
Την Τετάρτη αναμένεται στον ιστότοπο του ΕΦΚΑ να «ανέβουν» τα εκκαθαριστικά για τους δικαιούχους του τ. ΟΑΕΕ και του τ. ΕΤΑΑ και την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου για όσους ανήκουν στο τ. ΙΚΑ, στο τ. ΝΑΤ και στους υπόλοιπους πρώην ασφαλιστικούς φορείς.
Δεν θα λάβουν εκκαθαριστικά περίπου 230.000 συνταξιούχοι διάφορων πρώην ταμείων, των οποίων οι συντάξεις δεν είχε καταστεί εφικτό να επανυπολογιστούν (λόγω έλλειψης στοιχείων).
Στα εκκαθαριστικά σημειώματα που θα δοθούν αναμένεται να εμφανίζονται:
Το «παλαιό» (προ του δήθεν επανυπολογισμού της 31ης Δεκεμβρίου 2018) ποσό της

σύνταξης, μεικτό και καθαρό μετά τις παρακρατήσεις,
το νέο ποσό, όπως διαμορφώθηκε τον Ιανουάριο του ’19, και
το ύψος των προσωπικών διαφορών (θετικές ή αρνητικές).
Μέσω της Ηλεκτρονικής Υπηρεσίας αυτής «Ενημερωτικό Σημείωμα Συντάξεων», έχετε τη δυνατότητα πληκτρολογώντας τα απαιτούμενα ασφαλιστικά σας στοιχεία να ενημερώνεστε σε μηνιαία βάση, από την ημερομηνία πίστωσης του τραπεζικού σας λογαριασμού και μετά, για το πώς διαμορφώνεται η μηνιαία πληρωμή της σύνταξης σας αναλυτικά.
Η υπηρεσία αυτή απευθύνεται στους συνταξιούχος του ΕΦΚΑ (τέως ΙΚΑ- ΕΤΑΜ, τ.ΤΑΠ-ΟΤΕ, τ.ΤΣΠ-ΑΤΕ, τ.ΤΑΠ-ΕΤΒΑ, τ.ΤΥΔΚΥ, τ.ΤΑΠ ΔΕΗ, τ.ΤΑΠΙΛΤ, τ.ΤΑΠΤΠ, τ.ΤΕΑΠΕΤΕ, τ.ΤΣΑΥ) καθώς και του ΕΤΕΑ(τ.ΕΤΕΑΜ) – έως 08/2016. aftodioikisi

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα